Inviterer til storstilt søppelplukke-konkurranse: – Tenk på hvor mye vi kan få til sammen

KONKURRANSE: Denne entusiastiske gjengen håper så mange som mulig blir med på søppelryddekonkurranse. Fra venstre: Michelle Halvorsen (13), Johanne Eriksen (13), Wendla Østby og Maja Knutsen.

KONKURRANSE: Denne entusiastiske gjengen håper så mange som mulig blir med på søppelryddekonkurranse. Fra venstre: Michelle Halvorsen (13), Johanne Eriksen (13), Wendla Østby og Maja Knutsen. Foto:

Fire jenter med én idé de håper skal engasjere mange. Både du og miljøet kan vinne på det.

DEL

– Alle kan gjøre litt, til sammen kan vi gjøre mye. Det sier Michelle Halvorsen, Johanne Eriksen, Wendla Østby og Maja Knutsen. De er alle 13 år og går i 8.-klasse på Ringshaug ungdomsskole. Planene de har lagt er ambisiøse.

De fire håper nemlig på at mange vil være med på en felles innsats for å få ryddet vekk søppel i nærmiljøet. For å få dette til arrangerer de en stor konkurranse.

– Dette er en konkurranse for alle i alle aldre. Vi ønsker å gjøre ryddingen litt mer morsom hvis vi gjør dette om til en konkurranse. Vi deler ut områder til ulike lag og så er det om å gjøre å plukke mest søppel. Et lag kan bestå av maksimalt fem personer, forteller de.

Plukket mye

Det hele begynte med en uke på skolen der timeplanen ble ryddet.

– Vi hadde fokusuke hvor klima og miljø var tema. Blant annet hadde vi besøk av Natur- og ungdom. En av dagene brukte vi to timer på å plukke søppel. Vi ble veldig overrasket over hvor mye søppel vi fire plukket bare på noen timer, sier de.

Det var denne runden med søppelplukking som fikk jentene til å tenke nytt og større.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MØT OPP! Det er den klare oppfordringen fra (fra venstre) Wendla Østby (13), Michelle Halvorsen (13), Johanne Eriksen og Maja Knutsen (13).

MØT OPP! Det er den klare oppfordringen fra (fra venstre) Wendla Østby (13), Michelle Halvorsen (13), Johanne Eriksen og Maja Knutsen (13). Foto:

– Når vi fire klarte å plukke så mye, tenk hvor mye vi kan plukke dersom vi blir flere, sier de.

Og med det ble ideen om søppelplukkekonkurransen født.

De forteller at de har fått god støtte og hjelp fra skolen.

– Lærerne sier at dette synes de er bra og de oppmuntrer og hjelper oss. Rektor har fikset premie. Hun har kjøpt et gavekort til Fretex på 500 kroner og vi har fått laget plakater. Noen av lærerne har også sagt at de kommer og vil delta på konkurransen, forteller jentene.

Lært mye

De forteller at de har lært mye om miljø i løpet av uken med dette som tema på skolen. Og vekket et engasjement.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MØT OPP! Det er den klare oppfordringen fra (fra venstre) Wendla Østby (13), Michelle Halvorsen (13), Johanne Eriksen og Maja Knutsen (13).

MØT OPP! Det er den klare oppfordringen fra (fra venstre) Wendla Østby (13), Michelle Halvorsen (13), Johanne Eriksen og Maja Knutsen (13). Foto:

– Vi ser det er for lett å hive søppel ute i naturen. Det er viktig at folk tar med seg søppel eller finner en søppelkasse. Vi fire kan ikke gjøre alt, men vi håper mange vil være med i konkurranse vår, sier de.

Bred markedssøring

For å markedsføre prosjektet sitt har de hengt opp plakater om søppelplukkekonkurransen på alle skolene i nærheten. Butikken har også fått en plakat. Søker man opp «Bli med og rydd Ringshaug!» på Facebook finner man arrangementet og kan melde seg på.

– Det er fint hvis man melder seg på. Da vet vi sånn omtrent hvor mange som kommer. Uansett så registrerer man seg her hos oss når man kommer. Vi har deler ut områder og roder etter hvor mange som kommer, sier de.

Nøye planlagt

Jentene har tenkt på det aller meste, for heller ikke valg av dato er tilfeldig valgt.

– Dette blir mandag 13. mai klokka 17.30. Da får vi ryddet slik at det blir ekstra fint rundt oss til 17. mai. Vi møtes her i skolegården. Alle kan delta, så vi håper det kommer elever, barn og voksne, familier og naboer, sier de og har et tips til alle:

– Ta med mat, dette kommer til å bli koselig!

Artikkeltags