Gå til sidens hovedinnhold

Min stemme går til administrasjonen i Færder

Jeg, en alminnelig politisk interessert velger i Færder kommune, følger med undring den manglende politiske vilje, evne eller det manglende motet, til å rydde opp i det økonomiske uføret Færder kommune er kommet i.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kommunen, som i flere år har vært nødt til å bruke sparepengene for å dekke utgiftene, er i alvorlig økonomisk knipe. Det er snart tomt på sparekontoen. Politikerne har økt prisene på alle de lovpålagte ytelsene som vi i kommunen har krav på, for om mulig å hente inn mer penger. Men det ikke er nok.

Politikerne i Færder ber administrasjonen/ rådmannen - om råd. Rådmannen sier at det er ikke mer penger å finne uten at de kommunale tjenestene blir enda dyrere for de som trenger den. Hun foreslår at det innføres eiendomsskatt. Dette vil gi kommunen ønskede midler uten at det nødvendigvis tømmer lommeboken til småbarnsfamilier, eldre og uføre og minstepensjonister. Politikerne sier NEI til dette.

Hva slags politikere har vi egentlig? Jeg lurer på om jeg vet mer om eiendomsskatt enn dem. Jeg har lest om hvordan en eiendomsskatt beregnes og har funnet ut at jeg muligens må ut med 2-300 kr pr mnd når alle fradrag og beregninger er gjort for min eiendom. I tillegg til oss fastboende skal det også betales eiendomsskatt for hyttene. Slik vil det bli penger i kassen og tjenester til alle som trenger det. Antagelig vil det til og med bli en del til overs slik at skoler og sykehjem kan oppgraderes og flere pedagoger tilsettes i skoler og barnehager osv.

Færder kommune er snart den eneste kommunen i landet uten eiendomsskatt. Holmestrand innførte den nå 1.januar. Hva er det administrasjonen/rådmannen ser og forstår som politikerne ikke tør å se og forstå? Jeg bryr meg ikke om politikere som ikke tør å ta beslutninger som de tror borgene ikke vil like, uten at de i det minste har forsøkt å forklare sine velgere om nødvendigheten av vedtaket og hva det egentlig vil innebære for oss alle, hver og en. ( Jfr. pandemiutfordringene og politikere som TØR og forklarer HVORFOR og får respekt og tillit tilbake.)

Politikere ser alle beslutninger i forhold til om det vil gi et tap av velgere. Jeg ønsker meg politikere som står støtt på et politisk fundament og som orienterer velgerne om praktiske løsninger som er basert på fakta.

Ved neste kommunevalg vil jeg stemme på administrasjonen. Der finner de løsninger, der vet det hva som gjelder, hvordan det er mulig å ivareta et godt lokalsamfunn for oss borgere og hvordan utgiftene ved dette kan fordeles etter evne og tjenestene fordeles etter behov.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.