Vestfold får eget mobbeombud

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Stortinget vedtok i vår at alle fylker skal ha sitt eget mobbeombud. Nå innfører regjeringen ordningen fra neste høst i et spleiseslag med fylkeskommunene.

DEL

I dag har fem fylker egne mobbeombud rettet mot barnehager og skoler. Fra høsten 2018 blir ordningen utvidet til å gjelde alle fylker – også Vestfold.

– Vi legger opp til en nasjonal ordning, men gir samtidig rom for lokale tilpasninger. Fylkene har gode forutsetninger for å finne gode lokale løsninger ved å mobilisere sine nettverk, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

LES OGSÅ: – Barn visner mens myndighetene somler med mobbesakene (+)

Håpet er at et mobbeombud vil styrke det lokale arbeidet med mobbing i både barnehager og skoler. Mobbeombudet skal være uavhengig av skoleeierne.

– Alle barn har rett til et mobbefritt og trygt miljø i barnehage og skole. Med egne ombud i fylkene gjør vi veien til hjelp kortere for mobbeofre og deres familier. Jeg er glad vi får på plass denne ordningen, sier Røe Isaksen.

Fra 2020 vil fylkeskartet måtte tegnes på nytt på grunn av regionreformen. Regjeringen setter derfor i gang en følgeevaluering av ordningen for å få innspill til hvordan ombudsordningen bør innrettes i de nye regionene.

LES OGSÅ: – Jeg har blitt mobbet hele livet, fra jeg gikk i barnehagen til slutten av videregående (+)

Artikkeltags