Gå til sidens hovedinnhold

Mørkt i gata? Dette gjør du for å få lyset tilbake

Artikkelen er over 2 år gammel

– Her har det manglet lys i mange uker og jeg har ringt fire fem ganger. Dette er en fillesak, men jeg blir jo litt frustrert også, da, sier en beboer på Tjøme.

Du kommer hjem på kvelden, setter fra deg bilen på parkeringsplassen. På de få meterne fra bilen til huset, mister du husnøklene.

Det er da du kanskje nok en gang kommer på at gatelysene i gaten din ikke virker.

Etter å ha gått turen tilbake mot bilen, denne gang med lyset fra mobilen, finner du nøklene og tenker: – I morgen skal jeg få ringt kommunen og varslet om at det ikke er lys i lyktestolpene.

Ikke ring.

– Det finnes en bedre måte å varsle om lys som ikke virker, sier Tor Arne Morken, fagkoordinator vei og friluft i Færder kommune.

Les også

Her står lyset på døgnet rundt: – Helt unødvendig

Raskere via nett

Han forteller at det ikke går raskere å ringe kommunen enn å melde inn via nettet.

– Færder kommune har avtale med Laugstol som fikser lys som ikke virker. Det enkleste og beste er å melde dette inn via kommunens nettsider eller direkte på Laugstols nettsider. Man kan ringe oss også, men det vil ikke gjøre at ting går raskere, sier han.

En beboer på Tjøme tok kontakt med avisen og var lettere frustrert. For hun hadde meldt inn at det ikke var lys i gata hennes i boligfeltet ved Solvang på Tjøme. Etter å ha ringt flere ganger til kommunen, er det fremdeles mørkt i gata hennes.

– Her har det manglet lys i mange uker og jeg har ringt fire fem ganger. Dette er en fillesak, men jeg blir jo litt frustrert også, da, sier hun.

Gåte: Hvor mange trenger vi for skifte lyspærer på Torget?

Kan ta litt tid

– Det kan hende det tar noen uker fra man melder ifra til lyset blir fikset. Laugstol samler opp og fikser etter hvert. Dette gjelder langs kommunens veier. Er det et kryss hvor det ikke er lys, prioriteres dette før en liten blindvei, sier han. Langs fylkesveiene er det Statens vegvesen som skal ha varsel, sier han.

Morken forteller at på denne tiden av året kjører Laugstol rundt og kontrollerer lys.

– Ser man at gatelys står på midt på dagen, kan det nettopp være en slik kontroll som pågår. For å se om en pære har sluttet å virke, settes lyset på, sier han.

Les også

Kjersti With har noe spesielt på gang: – Det går ikke an ikke å bli glad i Ramez

Her kan du melde feil:

Feil ved kommunale gatelys i Færder, Re og Tønsberg kommuner meldes her:

Laugstol, feil ved lys

Andre feil kan meldes her:

Færder kommune: Feilmelding for tekniske forhold

Tønsberg og Re kommune: Her kan appen Min borgermelding (Iphone/Android) benyttes for å melde direkte, eller via kommunens nettsider:

Vei, parkering, havn


Kommentarer til denne saken