– Dette er noe vi har holdt på med i flere år. Hensikten er primært at vi ønsker at alle skal få mulighet til å ta del i Foynhagen. Det er noe vi er veldig glade for å få til, og som har blitt tatt godt imot tidligere, forteller Kim Alexander Holmøy, daglig leder i Foynhagen.

Gratisbillettene gis bort gjennom Kirkens Bymisjon, i samarbeid med sponsor DNB, og gjelder en rekke av sommerkonsertene i Foynhagen.

– Det er et bredt utvalg artister og sjangre, som vil favne alle, ifølge Holmøy.

På lista finner man navn som Kurt Nilsen, deLillos, Postgirobygget og Astrid S.

Fikk komme med ønsker

Billettene deles ut av Kirkens Bymisjon, og går til brukere av Fritidshuset.

– Det er familier som ikke vanligvis har råd eller mulighet til å dra på konsert. De setter veldig stor pris på det, det husker jeg flere sa i fjor, sier Marita Zeylon, miljøarbeider på Fritidshuset, Juniorklubben og Gamingklubben i Kirkens Bymisjon.

Billettene skal deles ut fortløpende, fra og med denne uka.

– Familiene har kunnet komme med ønsker om hvilke artister de vil se, eller andre familier de vil dra sammen med. Vi har forsøkt å fordele etter det, sier Zeylon.

Jevner ut forskjeller

Nytt av året er sponsor DNB.

– Foynhagen er Tønsbergs, Vestfolds og kanskje etter hvert Oslofjordens storstue. Her skjer det veldig mye forskjellig, og masse mennesker er innom. Det er grunnen til at vi ville være med som samarbeidspartner fra i år, forklarer Morten Skari, rådgiver og lokal arrangements- og aktivitetsansvarlig i DNB.

Han understreker også at initiativet faller innenfor bankens ønske om å ta et samfunnsansvar.

– Jeg mener det er med på å jevne ut forskjeller, rett og slett. Sånn at alle får mulighet til å være med på det samme, uavhengig av inntekt, skyter Marita Zeylon inn.

– Veldig mye av byens fellesskap har utgangspunkt her, og flere og flere mennesker får ikke muligheten til å delta i det fellesskapet. Dette er en kjempefin mulighet, hvis vi kan være med å bidra til å bøte på det, sier Skari.

Saken fortsetter under bildet.


Inkludering

For Bymisjonen er dette et inkluderingstiltak, forklarer Zeylon. Hun forteller at tilbakemeldingene fra brukerne betyr mye.

– De setter veldig stor pris på det. Jeg blir rørt når jeg snakker om det selv, for det er et vanskelig tema for mange. Man gir folk muligheten til å føle seg som alle andre, sier Zeylon.

– Også er det viktig å skyte inn, at det som er med på dette går ikke med et skilt som sier at de kommer som gjest av DNB og Bymisjonen, for det kan være litt skam knyttet til sånt som dette. De er bare en del av fellesskapet, med en billett som alle andre, sier Morten Skari.

Merker dyrtiden

Foynhagen spanderer også alkoholfri drikke på konsertdeltakerne. Kim Alexander Holmøy skulle gjerne sett at alle konserter kunne være gratistilbud.

– Det er bare ikke mulig i det samfunnet vi lever i. Artister koster penger, arrangementer koster penger. Bare det å ha DNB som sponsor, og å ha med Bymisjonen, er med på å gjøre dette mulig. Det er vi ekstremt takknemlige for, sier Holmøy.

Dyrtiden vi opplever går heller ikke upåaktet hen hos Bymisjonen. Fra og med tidlig på høsten i fjor er det stadig flere som har tatt kontakt, forteller Marita Zeylon.

– Det er flere og flere som trenger det vi kan bidra med, enten det er et måltid eller en aktivitet. Det er selvfølgelig trist at det er sånn, men det er desto viktigere at de har et tilbud de kan komme til, som er med på å jevne ut ulikhetene, og at de kan involvere seg i samfunnet, sier Zeylon.