(Siste)

Det er mange som skifter til vinterdekk i disse dager, og en undersøkelse utført av Infact på vegne av Dekkmann viser at bare 41,2 prosent av de spurte skifter dekkene sine selv.

Av de som ikke skifter dekk selv svarte 16,2 prosent at partneren gjør det, 6,7 prosent svarte andre, mens 34,1 prosent oppga verksted eller dekkhotell. 1 prosent visste ikke, og 0,8 prosent svarte at de ikke hadde skiftet dekk siste år.

Blant kvinner var det kun 12,1 prosent som svarte at de hadde skiftet dekk selv det siste året. 34,9 prosent av kvinnene svarte at partner hadde byttet dekk, mens 40 prosent hadde brukt verksted eller dekkhotell.

I aldersgruppen over 65 år svarte 46,5 prosent av de hadde skiftet dekk på verksted eller dekkhotell, mens 25,2 prosent skiftet dekkene sine selv.

– Vi ser at stadig flere benytter seg av profesjonelle verksteder og dekkhotell. Da vi gjennomførte en liknende undersøkelse for fem år siden, svarte 25 prosent at de fikk profesjonelle til å gjøre dekkskiftet for seg, og nå er vi på nesten 35 prosent. Det sier produktsjef i Dekkmann, Torleiv Dalen Haukenes.

PS! 1.000 personer fra begge kjønn, alle aldersgrupper og hele landet ble intervjuet i undersøkelsen. Forutsetningen var at de eier egen bil. (ANB)