Polerer Tønsberg inn på verdenskartet

VERDENSSTJERNE: Amerikaneren Mike Phillips er en av de virkelig store stjernene innen detailing, eller svært avansert bilpleie. De færreste får bilene like blanke.

VERDENSSTJERNE: Amerikaneren Mike Phillips er en av de virkelig store stjernene innen detailing, eller svært avansert bilpleie. De færreste får bilene like blanke. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Et Andebu-firma fyller snart Tønsberg med nisje-stjerner fra USA. Gjør deg klar for en glinsende helg som skal polere Tønsberg inn i bilpleie-folkets verdenskart.

DEL

Du kjenner sikkert noen som polerer bilen ofte, som gnir og gnir for å få kjerra blank?

Siste helgen i februar invaderes Quality Hotel Tønsberg av de virkelige poleringsnerdene, de som rigger biler for utstilling og får dem til å skinne så du gremmes når du kommer hjem og ser restene av tannkrem på badespeilet ditt.

Detailing, heter det. Poenget er å få frem så stor dybde i lakken at Marianergropa i Stillehavet fremstår som et skvalpeskjær. Det skal skinne, det skal være perfekt. Som alt annet avansert håndverk tenderer det mot kunst.

Og bare for å sette det i perspektiv: Arrangementet er Europas første. Tønsberg havner i et svært nobelt selskap med Bangkok, Singapore, Beijing og Moskva.

1st European Bigfoot Seminar er navnet på arrangementet.

LES OGSÅ: Far og sønn (13) bygget drømmebilen sammen

Andebu står bak

I Andebu, i et digert industribygg ved ett av de få veikryssene mellom kommunesenteret og Kodal, ligger hovedkvarteret til Holgersgruppen.

Andebu-bedriften driver også virksomhet i Varberg i Sverige, og er Skandinavias største leverandør av lakkeringskabiner, disse boksene man plasserer biler inne i når de skal lakkeres. Holgers står bak en rekke store leveranser til skadesentre hos bil-giganter som Møller og Bertel O. Steen.

ARRANGØR: Rune Sørensen fra Andebu-firmaet Holgers gjør Quality Hotel Tønsberg om til en diger garasje helgen 3.-5. mars.

ARRANGØR: Rune Sørensen fra Andebu-firmaet Holgers gjør Quality Hotel Tønsberg om til en diger garasje helgen 3.-5. mars. Foto:

I tillegg er Holgers norsk agent for Rupes, i bilverdenen en av de store aktørene på bilpleie. Den italienske leverandøren har fått biler til å skinne siden 1947. En av italienernes nyskapninger er bigfoot-maskinene. Rupes er også en av de raskest voksende bilpleie-produsentene i verden.

– Maskinene polerer på en helt annen måte enn ordinære maskiner. Polerflaten bevegere seg på samme måte som pusseflaten på en eksentersliper, forteller Rune Sørensen, salgssjef hos Holgers og arrangør av bilpleie-helgen i Tønsberg.

LES OGSÅ: Her er verdens største forhandler av Mercedes Geländewagen

Åpen dag og bransjeseminar

Quality-hotellet gjøres om til en diger garasje helgen 26. til 28. februar. Arrangøren av Tønsberg Boat Show og Tønsberg Båtrace, Frode Sundsdal, hjelper Holgers med å gjennomføre arrangementet.

Arrangementet består av en bransjedel, der inntil 400 deltagere deltar på seminar og lærer avansert bilpleie. I tillegg vil hotellfoajeen være åpen for publikum, som både kan rusle i en omfattende godtebutikk for de lett bilinteresserte, og få enkel opplæring i detailing.

Bare bilparken vil være en attraksjon for de interesserte, med firehjulinger fra superbil-produsenter som Ferrari, Aston Martin og Lotus. Blant aktørene på seminaret vil dessuten norske stjerner som Gatebil--kjendis Kai Roger Bakken delta. Sammen med amerikanske stjerner i faget som Mike Phillips og Jason Rose.

Italienske Rupes stiller også med blant andre Francesco Ginocchio. De amerikanske stjernene følges sogar av egne filmteam, som vil lage TV-innslag.

LES OGSÅ: Tenk toppløst mens det snør

Norge er viktig

Det norske bilpublikummet er for øvrig viktig for de store leverandørene av utstyr for detailing. Nordmenn er kjøpesterke, og den norske bilparken er både dyr og påkostet.

Detailers Club Norway samler en rekke av de virkelige entusiastene i Norge. Under diskusjonsforumet på klubbens nettside har de heteste diskusjonstrådene over 70.000 innlegg.

Klubben, som har eksistert siden 2007, passerte i fjor 10.000 medlemmer. Detailers Club Norway har adresse i Hokksund.

Artikkeltags