Ifølge Henning Hoel Eriksen i Plumbos plateselskap Piraya Music, nærmer «Råkk ‘n’ Råll Harry» seg nå seg et albumsalg på godt over 8.000 eksemplarer.

Del på Facebook

Både fysisk og elektronisk

– Plata har hittil solgt i rundt 6.000 fysiske eksemplarer. I tillegg kommer salget av om lag 1.500 elektroniske album, forteller Hoel Eriksen til Tønsbergs Blad.

Ifølge Hoel Eriksen er det ingenting som tyder på at interessen for albumet kommer til å avta med det aller første.

– Albumet selger jevnt og trutt. Det trykkes stadig opp nye eksemplarer. Vi skal nå i første omgang trykke opp 2.000 til, fortsetter han.

LES OGSÅ: Plumbo fikk terningkast 5

– Prioriterer nye utgivelser

At enkelte kan ha opplevd problemer med faktisk å få tak i den fysiske utgaven av «Råkk ‘n’ Råll Harry», forklarer Hoel Eriksen slik:

– For det første så blir det jo hele tiden stadig færre butikker som faktisk selger musikk. Når det gjelder salg til bensinstasjonene, går dette igjennom grossister. Disse prioriterer gjerne de mest ferske utgivelsene. Og akkurat dette har vært et aldri så lite problem for oss i og med at dette albumet faktisk kom ut allerede for ett år siden, sier han.

Han håper at denne situasjonen nå vil forandre seg.

LES OGSÅ: Bært, bært-Arnie tok en frekkis

Høyt på VG-lista

– Det er viktig å være til stede på bensinstasjonene i og med at stadig mer av det fysiske platesalget foregår der. Og med den interessen som albumet nå opplever, kommer nok også grossistenes holdning forhåpentligvis til å forandre seg.

Albumet til Plumbo vil denne uken bli å finne på åttende plass på VG’s liste over de tyve mest solgte albumene med norske artister den siste uken. Og det sier jo litt at en såpass «gammel» utgivelse oppnår en slik plassering, mener Hoel Eriksen.

Han legger ikke skjul på at låta «Møkkamann» ikke har vært direkte uvesentlig for den interessen bandet og albumet nå opplever.

LES OGSÅ: «Møkkamann» til gull

– «Møkkamann» er nå blitt elektronisk nedlastet 12.000 ganger. Det er jo et suverent tall, mener Henning Hoel Eriksen i Piraya Music.

Se videoen av «Møkkamann» her