Gå til sidens hovedinnhold

– Platene våre er laget i hasjrus

Artikkelen er over 10 år gammel

TØNSBERG: Det er helt normalt å spille inn plater i narkorus, mener Lene Nystrøm Rasted i Aqua.

Plateaktuelle Aqua-Lene stiller fredag formiddag til et intervju med radiokanalen P4. Her innrømmer hun at både hun og resten av bandet tidligere har røyket hasj når de har laget musikk.

– Vi røykte veldig mye joints. Jeg vil si at alle Aqua-platene er laget på joints, sier hun på P4.

LES OGSÅ: Aqua får kjempekritikk etter konsert

– Blir veldig kreativ

Hun synes slett ikke det er noe rart ved røykingen, og mener det blir sett på som verdens mest naturlige ting i Danmarks musikk- og skuespillermiljø.

– Det er ingen som setter spørsmålstegn ved det, det er en kultur i seg selv.

Aqua-Lene strekker seg faktisk så langt at hun mener at mye av hemmeligheten bak suksessen, og gruppas over 34 millioner solgte album og singler, er nettopp hasjrøykingen.

– Man blir veldig kreativ av det. Man tester en del ting produksjonsmessig og skriver på en annen måte, sier Lene til radiokanalen.

LES OGSÅ: Lene kaster klærne

– Tar avstand

Både hun og ektemannen Søren Rasted sluttet ifølge intervjuet å røyke joints for flere år siden. For selv om det ifølge dansk lov er tillatt å røyke hasj og cannabis, innrømmer hun at man blir sløv.

– Det var også en av grunnene til at vi sluttet, sier hun.

Manageren til Aqua-Lene ønsker overfor VG Nett å understreke at uttalelsene handler om noe som skjedde for flere år siden.

– Enhver form for bruk av hasj eller andre narkotiske midler er selvfølgelig noe vi fraråder alle på det sterkeste, og tar avstand fra – kreativ bransje eller ikke, sier Jonsbråten til VG Nett.