Et rent mesterverk

HAR FUNNET FORMEN: Monteés nye plate er en presis, fornyet, versjon av det beste av synth, disko, rock og funk fra 80-tallet. 
Foto: Privat

HAR FUNNET FORMEN: Monteés nye plate er en presis, fornyet, versjon av det beste av synth, disko, rock og funk fra 80-tallet. Foto: Privat

Artikkelen er over 9 år gammel

Monteé: «Rendition of You» (Oslo Records) Anmeldt av: Hans Christian Moen

DEL

Vestfold er det minst rocka fylket, sa gitarist i Turboneger og musikksynser Knut Schreiner på TV-programmet Trygdekontoret i vinter. Ved hans side satt Maya Vik, bassist i Monteé, Tønsbergmannen Anders Tjores musikalske baby.

Tjore fikk Spellemann for Monteés debutalbum. Han spiller i minst to andre band og er en del av den generasjonen musikere som virkelig har satt Vestfold på kartet etter Seigmens triumftur mot stjernene på 90-tallet: Jørgen Munkeby, Horntveth-brødrene, Ravi, Lise Karlsnes, Mhoo, Mathias Stubø, Bendik Hovik Kjeldsberg, Mathias Eick, Ila Auto. Det er vel strengt tatt ikke nødvendig å nevne flere for å gjøre Schreiners påstander til skamme.

Ta for eksempel Monteés andre plate: «Rendition of You» som slippes i disse dager. Den er et rent mesterverk. En presis, fornyet, versjon av det beste av synth, disko, rock og funk fra 80-tallet. Milevis fra alt som er laget i Norge – noensinne. Det er som å høre a-ha på sitt aller beste, som å høre Jamiroquai finne opp den moderne funken på nytt, som å høre Talk Talk, Level 42, Duran Duran, Phil Collins og Peter Gabriel i et, originalt uttrykk.
«Rendition of You» er mer synth, færre store arrangementer, tydeligere låter, den er mer kommersiell, men samtidig smart, fengende popmusikk. Plata er dramatisk annerledes enn debutplata. Ikke minst er produksjonen hundre hakk bedre. Bassen trykker, og instrumentene får det rommet de trenger.

Det har ikke kommet bedre musikk fra Vestfold siden Jaga Jazzist slo gjennom.
Buy or die! 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags