Den unge garde får æren av å åpne årets Domkirkefestival i Tønsberg.

Tønsberg domkirkes jentekor og Vestfold Ungdomsstrykeorkester (VUSO) har slått sine stemmer og strenger sammen. Søndag presenterer de et spennende åpningsprogram ledsaget av sine faste dirigenter Runa Skramstad og David Foster Pilkington.

På åpningskonserten har ungdommene med seg den etablerte Tønsberg-musikeren Frøy Aagre. Aagre har komponert bestillingsverket «Cathedrals and Angels» for anledningen.

Inspirert av unge

– Jeg har aldri skrevet og arrangert musikk for kor og strykeorkester før, så det har vært nytt og spennende for meg, sier tenorsaksofonist og komponist Frøy Aagre.

– Jeg har heller ikke laget musikk for så unge mennesker før – det har også vært veldig morsomt. De er veldig dyktige, forteller hun.

I tillegg til urfremføringen av «Cathedrals and Angels» har Aagre nyarrangert komposisjonen «Melodic Traveler» for jentekoret og VUSO.

Innom fjellet – så til verden

Stemninger

Åpningskonserten er kalt «Stemninger». I tillegg til verkene signert Frøy Aagre lover arrangøren at det blir framført kjent og kjær julemusikk arrangert for kor og orkester.

I tillegg til VUSO er det med slagverkere og blåsere, Uno Aleksander Vesje er solist på harpe, samt Tonny Krokengen (piano og orgel).