Gå til sidens hovedinnhold

«Bakmannen» Lars Horntveth

Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: Igjen er det Lars Horntveth som har skrudd studioknottene for Susanne Sundfør.

Haugesundsdama Susanne Sundfør slipper nå albumet «The Siliocone Veil». Og som tilfellet var med forløperen «The Brothel», har Lars Horntveth også denne gangen vært særdeles sentral i produksjonen.

– Vi har ikke tatt noen andre hensyn enn at vi har ønsket å lage akkurat den musikken vi har vært hypp på å lage, forteller Horntveth, som på «The Silicone Veil» ikke bare har produsert og arrangert sammen med Sundfør, men i tillegg også har spilt et utall forskjellige instrumenter.

Les anmeldelsen av platen her: Nok et mesterverk

– Overraskende suksess

«The Brothel» ble en voldsom suksess, både kommersielt og hos anmelderne. Femmerne og sekserne regnet den gang over Sundfør og Horntveth. Noe som så langt også har vært tilfellet for den helt ferske utgivelsen.

– Da vi laget «The Brothel» hadde vi ingen tanker om at den skulle komme til å slå an spesielt. Men så begynte man å spille tittellåten på radioen. Og når mer enn 40.000 plater har funnet vei hjem til folk, må det jo være et eller annet der som har trengt inn, fortsetter Horntveth.

Musikken til Sundfør er nemlig ikke av det slaget som man umiddelbart vil omtale som direkte kommersiell. Likevel virker den å inneha en nokså bred appell.

– Det er egentlig ikke så veldig vanskelig å kombinere det kommersielle med det mer utfordrende og intrikate. Når vi arbeider, kan du si at Susanne og jeg kaster musikalsk ball med hverandre og på den måten har en slags sparringpartner i den andre. En slik måte å arbeide på resulterer ofte i mange spennende og interessante ideer.

– En naturlig oppfølger

Horntveth forteller at studioprosessen har vært morsom.

– Ja, det har vært gøy. Og det er på en måte dette jeg liker veldig godt, det å vri og vende på ting. Prøve ut forskjellige løsninger. Kle opp det som en gang var relativt nakne låter. Bygge opp, men samtidig også passe på at tingene ikke blir for pompøse.

Han tar på uansett ikke suksessen for gitt.

– Nei. Suksess er ingen selvfølge. Som sagt, så lager vi den musikken vi selv har lyst til å lage. Samtidig føler vi jo at dette albumet er en naturlig oppfølger til «The Brothel». De som kjøpte og likte den, kommer ikke til å bli skuffet, vil jeg tro. «The Silicone Veil» skal være relativt lett å kjenne igjen, sier «bakmannen» Lars Horntveth.

Kommentarer til denne saken