Rundt 125 gjester tok turen for å høre Royal Garden Jazzband spille dixieland jazz og swingjazz.

Del på Facebook

Musikerne, har med ett unntak, minst 25 års fartstid hver. Bandet har en lang historie, og har deltatt på en rekke festivaler i inn- og utland. Starten var på den første Moldefestivalen i 1961.

Arrangøren, som byr på god stemning denne lørdagen, er Tønsberg Jazzklubb. Under ledelse av Ragnar Torgersen, arrangerer klubben i 2011 hele 49 Lørdagjazz-arrangementer.

– Hvordan fikk dere et så kjent band til å spille hos dere?

– Vi har en bookingansvarlig, Jan Erik Carlsen, populært kalt «Kassa», som hadde band i mange år. Han har bygget opp en stor bandportefølje vi kan ta av. Han har booket opp hele 2011, og snart er også hele neste år fullbooket, sier Torgersen.

Topp stemning

Stemningen er upåklagelig denne lørdagen. Sola skinner og latteren sitter løst. På Brygga vandrer iskremspisende unger og bunadspyntede konfirmanter forbi til tonene fra gladjazzen. På uteserveringen treffer Tønsbergs Blad to blide damer.

LES OGSÅ: Stort lite jazzband spiller opp

– Vi kommer for det sosiale. Det er fint å sitte ute å høre, sier Asbjørg Åsen fra Tønsberg. Sammen med venninnen Ragnhild Bårdseth, er hun medlem i klubben.

– Vi tar turen hit hver lørdag. Jazz får opp humøret, sier Åsen som forteller at hun i sin ungdom hørte jazzlegenden Louis Armstrong spille i Oslo.

Vil opptre

Tønsberg Jazzklubb har på fem år vokst til 750 medlemmer, og ifølge Torgersen melder fem til ti nye seg inn på Lørdagsjazz-arrangementene.

– Det tyder på at vi er med på å lage et kulturbehov som de over 50 har savnet i byen, sier Torgersen.

Klubben er populær og ikke bare for de mange som kommer for å høre på musikken. Band fra hele Norge ringer, i følge jazzklubben, for å få lov til å opptre.

LES OGSÅ: Fullstappet på lørdagsjazzen

– Vi får daglig henvendelser fra band som vil spille. De er positive til formen (av musikk, jour. anm.) vi prøver å formidle, sier Torgersen.

Neste lørdag feirer klubben 5 år, og dette vil bli feiret på Quality Hotel Tønsberg med festbuffet og konsert av Holmestrand Storband.