Leken lapskaus

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Digital plate/vinyl
Succuba:
«Chief Pointy Head»
Succuba
Anmeldt av
Hans Christian Moen
5Gjentatte og overtydelige gitarriff og bassganger, en vokalist som skriker desperat, to trommeslagere og (tilsynelatende) rølp. Høres det forlokkende? Succubas «Chief Pointy Head» er ikke punk, ikke hardcore, ikke metal, ikke støyrock, ikke grungerock, ikke indierock, men en lapskaus av de nevnte sjangerne.

En bass jobber over under og mellom grunnriffene. Trommene fyller i hvert minste døde hull i musikken, mens en fin, desperat vokal syr sammen hele greia sammen med gitaren. «Chief Pointy Head» bra produsert, åpen og fin i lyden slik at dynamikken i instrumentene tilfører den uryddige rølpen som denne typen musikk må ha for må funke. Mulig skyldes mye av suksessoppskriften lydmessig at det er to trommeslagere? Lapskausen er i alle fall fyldig.

Succubba kan minne om Mudhoney, tidlig Nirvana og Melvins, men også Motorpsycho. Det er altså et snev av musikk fra gamle dager dette her, om enn i litt ny form: Spretne innfall i låtene haler det ut av grungesuppa og får det til å høres frisk og fint. Og mer i tråd med nyskapninger som bråkebandet Årabrot, enn 90-tallets undergrunnsrock. Ganske artig egentlig. Og veldig musikalsk lekent.

Bare noter deg at dette er skitten kunstrock for spesielt interesserte før du løper og kjøper. Men kjøper du, kommer du garantert til å få deg en overraskelse.
Anmeldelsen er basert på den digitale versjonen av plata.

Hør smakebit fra plata på tb.no
http://soundcloud.com/succuba/krokan-unmastered
Krokan (Unmastered) by SUCCUBA

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags