Silje Aker Johnsen, Kvelertak og Jaga kan få Spellemann (den fjerde lokale nominerte klarer du aldri å gjette!)

KAN FÅ PRIS: Kvelertak (til venstre) og Jaga Jazzist kan få Spellemannpris lørdag 28. januar.

KAN FÅ PRIS: Kvelertak (til venstre) og Jaga Jazzist kan få Spellemannpris lørdag 28. januar.

Tung rock, krevende jazz, samtidsmusikk og en liten traktor. Dette er våre lokale Spellemann-håp.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

«Nattesferd» er nomert til Spellemann 2016 i kategorien «Årets Rock», jubler Kvelertak på sine Facebook-sider. Og fansen klapper og heier. I løpet av den første timen etter at bandet la ut oppdateringen på Facebook har godt over 600 likt posten. I kommentarfeltet får metallrockerne fra Oslo (med trommeslager Kjetil Gjermundrød fra Andebu) applaus.

I kategorien rock skal de konkurrere med bandene Death by Unga Bunga,  Hjerteslag, Tusmørke og Årabrot. Kvelertak fikk i 2010 to Spellemann-priser for plata som også heter Kvelertak – i klassene rock og årets nykommer.

LES OGSÅ: Nå er Kilden større enn to av Oslo-kinoene

Video med dukkefilm

Tønsberg-bandet Jaga Jazzist er også nominert til Spellemann. Denne gangen nomineres de i klassen «Årets musikkvideo», med en lettere absurd dukkefilmvideo fra Oslo laget av Christian Mona og Leif Henning Broch Johnsen. Videoen er nesten sju minutter lang og er laget til låta «Prungen».

Jazzbandet konkurrerer om prisen med Aurora (med låten I went too far), Highasakite (Golden Ticket), Karpe Diem (Den islamske elefanten) og Klovner i kamp (Min aller beste venn).

I 2010 ga Jaga ut plata One-Armed Bandit, som de vant Spellemann for i åpen klasse. De var også nominert i åpen klasse for albumet What We Must i 2005.

LES OGSÅ: Brygga er kinoen som nekter å dø - nå er Jan Mehlum klar for å åpne for tredje gang

Silje Aker Johnsen er nominert i samtidskategorien. I to av fire nominerte: Hun er med i både Ensemble Neon og Ophelias. Neon med plata Eneble Neon og Ophelias med plata Death by Water Singing.

Liten traktor

I tillegg er musikken fra filmen Gråtass nominert i klassen «Barnemusikk».

Gråtass-figuren er hjemmehørende i Vestfold, og er utviklet av Fantasifabrikken på Eik i Tønsberg. Filmen Gråtass gir gass er derimot produsert av Cinenord Kidstory og regissert av Peder Næss. Musikken er laget av legendariske Lars Kilevold.

FILMMUSIKK: Filmen om Gråtass ble stort sett slaktet av alle kritikerne, men nå får musikken mulighet til å vinne pris.

FILMMUSIKK: Filmen om Gråtass ble stort sett slaktet av alle kritikerne, men nå får musikken mulighet til å vinne pris. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags