Veierlandfestivalen er tilbake

GOD STEMNING: For mange var nok Eva & the Heartmaker et av festivalens høydepunkt.Alle foto: Helén Skevik Rønning

GOD STEMNING: For mange var nok Eva & the Heartmaker et av festivalens høydepunkt.Alle foto: Helén Skevik Rønning

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

VEIERLAND: De markeds-fører seg som sommerens koseligste festival. Og koselig ble det i år igjen på Veierlandfestivalen.

DEL

Været viste seg for én gangs skyld fra sin beste side da Veierland lot konfliktene ligge og inviterte til festival. Dette er åttende gang festivalen, som begynte som en venners vennefest, arrangeres, og det var en blid PR-ansvarlig som oppsummerte dagen derpå.– Det var god stemning, folk var fornøyde, artistene var fornøyde, vi er fornøyde, smiler Atle Torbjørnsen.

Rundt 500 personer tok turen innom området ved velhuset i løpet av lørdagen.

– Det er litt mindre en forventet, men det er likevel et fint tall, sier Torbjørnsen.

Lokal musikk

Først ut var det det lokale ungdomsbandet The Stalkers, før jentene i Daughters of Water tok over, hele tiden med en jevn strøm av publikummere gjennom porten.

I halv sju-tida gikk Jan Toft på scenen. Publikum hadde ennå ikke helt kommet på plass, men de som var der trampet rolig takten mens Toft ga alt på scnen.

– Eg må gå no, sang han i siste sagen. Men det måtte ikke publikum.

LES OGSÅ: Familiefestival til tusen

70 kilo pølse

Festival på Veierlandsk vis er absolutt ikke bare musikk, men også grilling, dansing på benkene, campingstoler, myggolje og små gutter og jenter som leker sisten mellom festivalgjengere og trær.

Og så er det mat. I år var det Dagros som sto for serveringen. 70 kilo delikatessepølser hadde de tatt med.

– Vi håper mellom 200 og 300 mennesker kommer og spiser i løpet av kvelden, fortalte Thomas Horne. Sammen med kjæresten tok han over driften av Dagros tidligere i år.

Godt forberedet

For lille Oliver Svendsen på ni måneder er nok ikke festival mest forbundet med musikk.

– Det er selvsagt første gang han er her. Han skal nok snart hjem og legge seg, men han har trivdes så langt, forteller mamma Heidi Røed.

Noen som definitivt ikke var på sin første festival, var Camilla Hartmark Aas, Frode Rustøy og Cedric Archer. De kom trille-nde inn på området med en stor vogn.
– Hva vi har med? Det er vel mer et spørsmål om hva vi ikke har med. Her er det stoler, mat, puter og til og med hengekøye, forteller Archer.

LES OGSÅ: Sommerens koseligste festival

Høy stemning

Mange hadde nok tatt turen for å høre Eva & the Heartmaker. I alle fall flokket folk seg rundt scenen idet popduoen og bandet gikk på.
Det ble dansing, hopping, klapping, forsøksvis allsang og generelt høy stemning.

Blues i sommernatta

«Husbandet» Philips Pirater spilte for åttende gang, og kjørte festivalen over i blues-modus, et modus som The Ground senere videreførte. Til tross for høy luftgitartetthet, ble det kanskje litt i det meste med to relativt like blues-trioer på rad.

I alle fall pakket en del publikummere sammen og gikk før Reidar Larsen & the Storytellers fikk gleden av avslutte kvelden. Og for en avslutning.

Reidar er fremdeles Norges ukronede blueskonge, og for andre gang samlet hele festivalen seg foran scenen. Kongen tok seg god tid, før han sendte folk hjem til telt og båter i sommernatta.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags