Fra Kina med jazz

MER MUSIKK: Jazzsangerinnen Kjersti Stubø er nå klart med nytt album. Foto: Ralf Haga

MER MUSIKK: Jazzsangerinnen Kjersti Stubø er nå klart med nytt album. Foto: Ralf Haga

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

NØTTERØY: For jazzsangerinnen Kjersti Stubø handler det nå om hvor høy himmelen er.

DEL

Hun er nå plateaktuell med albumet «How High Is The Sky». Torsdag slippes albumet. Dette markeres med releasekonsert samme kveld, i regi av Urijazz, på Cafe-M i Tønsberg. Søndag kveld blir det konsert i forbindelse med Kampenjazz i Oslo.

Band og åtte strykere

– Det er blitt en liten stund siden sist. I fjor feiret jeg 25 år som artist, noe som ble markert med litt spilling. Og da dukket ideen om, og lysten til å lage en plate opp, forteller Stubø.

Med seg på «How High Is The Sky» har hun trioen Jørn Øien (piano), Jon Rune Strøm (bass) og Håkon Mjøset Johansen (trommer). Til sammen utgjør de Kjersti Stubø Kvartett.På platen medvirker i tillegg åtte strykere fra Nordland, MINIensemblet.

Alle tolv var tidligere på tur sammen. Og når man først legger ut på tur, kan man like godt dra et stykke. Stubø med musikere gjorde like godt en serie konserter i Kina, i byer som blant andre Beijing, Shanghai, Tianjin og Ningbo.

– Fungerte veldig bra

– Da fikk vi prøvd ut musikken i stort format. Og det fungerte veldig bra. Etter å ha oversatt fra kinesisk på Google, har vi forstått at tilbakemeldingene har vært veldig gode. Kina er jo et veldig stort marked, så bare det å få spille en serie konserter der, har vært verdifullt. Der borte foregikk jo konsertene i såkalte «concert halls», hvilke også betød at mange faktisk kom for å høre og se oss, fortsetter hun.

Tilfeldighet

Det var på mange måter tilfeldigheter som brakte Kjersti Stubø og ensemblet hennes til den andre siden av kloden.

– Det var litt sånn «noen som kjenner noen». I dette tilfellet en agent i Canada som arbeider mot det kinesiske markedet. Turen var virkelig en opplevelse, spennende og morsom. til sammen gjorde vi vel en syv-åtte konserter der borte. forteller Stubø.

Spenstige tradlåter

Men nå er det altså det nye albumet det handler om.

– Jeg tror nok at dette albumet kan appellere til både dem som liker mainstreamjazz og til dem som ønsker det litt mer utfordrende. Det er en del standardlåter her, men kanskje arrangert på en litt uventet måte? Platen vil også inneholde originalkomposisjoner, opplyser Stubø.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags