På med pub-til-pub skoa

MÅLGANG: Årets Tom Waits-løp avsluttes på Total, der det blir storskjermfotball og konsert med coverband. Bildet er fra åpningen av utestedet før jul. Foto: Anne Charlotte Schjøll

MÅLGANG: Årets Tom Waits-løp avsluttes på Total, der det blir storskjermfotball og konsert med coverband. Bildet er fra åpningen av utestedet før jul. Foto: Anne Charlotte Schjøll

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: Vårens våteste … ehh … vakreste eventyr sjangler av gårde gjennom Tønsbergs gater lørdag 7. mai.

DEL

Tom Waits-løpet er navnet. Fenomenet ble startet i Oslo i 1999, som et tilsvar til det mer kjente Grete Waitz-løpet.

Del på Facebook

I motsetning til mosjonsløpet, ble Tom Waits-løpet etablert «for å redusere prestasjonsangsten i løpet og sportsånden i alkoholkonsumet. Det skulle samtidig være et alternativ for alle, ikke bare kvinner.»

Brunt og sosialt

Løpet er oppkalt etter den amerikanske artisten Tom Waits, kjent for sin henslengte og brune stil. I Waits’ ånd går løpet mellom en rekke brune puber – hyggefaktoren er høy og konkurranseaspektet lavt. Det er ingen som blir uglesett dersom en blir sakkende akterut i løypa.

Konsert ved målgang

I fjor ble Tom Waits-løpet arrangert for første gang i Tønsberg. Årets løype ser slik ut: Standard, Treffen, Black & White, Big Ben, Bryggeriet, Mytteriet og Total.

– I år blir opplegget litt annerledes, da vi tenkte å lage en skikkelig fest ved målgang på Total, sier Chris Aanvik ved utestedet.

Her finner du Tom Waits-løpet på Facebook

Både fotballklassikeren Vålerenga-Brann på storskjerm – og grilling i bakgården står på programmet. Og kanskje aller best på en kveld som denne:

– Det blir også konsert med et Tom Waits-coverband, sier Aanvik.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags