Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det gratis Wifi i sentrum

Artikkelen er over 1 år gammel

Snart kan du logge deg på det trådløse nettet i deler av Tønsberg sentrum.

– Dette er veldig gledelig. En naturlig utvikling og digitalisering av Tønsberg bysentrum, sier Venstres ordførerkandidat i Tønsberg Suzy Haugan.

Hun er svært fornøyd med mandagens vedtak i Tønsberg Havnevesen, som ga klarsignal for å gå i gang med trådløst nettverk på tre steder i Tønsberg sentrum.

På Brygga, Torvet og Messa

Det geografiske omfanget med Wifi begrenser seg til 11 punkter, og skal være gratis å bruke for folk som befinner seg der det er dekning.

– Fire punkter på Torvet, et punkt på Majer Stadion og seks punkter langs gjestehavna, informerer Haugan.

Hun mener at et gratis-nett vil gjøre sentrum mer attraktivt.

– Om det resulterer i flere besøkende, er det igjen positivt for folk som driver næring, kulturtilbud og annet i sentrum.

LES OGSÅ: Hadi Srour tatt i doping: – Jeg har ikke gjort noe galt

Forhåpenlig denne høsten

Senior rådgiver i Tønsberg kommune, Steinar Lien som har jobbet med prosjektet er strålende fornøyd med å endelig kunne sette i gang.

Han sier at prosjektet krever gravearbeider og trekking av fiber, og at det derfor kan ta noe tid.

– Jeg i ferd med å sende inn bestilingen nå. Vi starter på Torvet, og forhåpentligvis får vi det opp og går i løpet av høsten, sier han.

Les også

Eksperter advarer mot ny svindelmetode: Slik sikrer du telefonen din

250.000 kroner fra havnekassa

Ideen om trådløst nett i sentrum ble løftet fram av Tønsberg Venstre, gjennom en interpellasjon i 2016.

– Det var i sin tid Tønsbergpolitiker Carmen Borg som brant veldig for denne ideen, og som var utgangspunktet for at vi fremmet interpellasjonen. Ordfører Petter Berg var veldig positiv til tanken, sier Haugan.

Gjennom en søknad til EU har komunen fått etableringsmidler på 15.000 Euro, i tillegg kommer egenandelen på 250.000 kroner, som skal dekkes av havnevesenets busdsjett.

Venstrepolitikern mener trådløst nett vil gi frihet, bidra til utvikling av bysentrum og skal møte forventningene og behovet til innbyggerne, fremtidens turister og besøkende.

– Vi har visse forventninger til det digitale tilbudet i byene. Nå kan du få tilgang til hele verden gjennom mobilen din fra Torvet. Informasjon er viktig og gir frihet. Og det skal være gratis, sier hun.

Les også

Egenkapitalen er tapt, men kaffe-Marit er fornøyd likevel: – Det å drive er jo litt risiko

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.