– Hele kirken skal få en lag med kalk. Det er 20 år siden et slik lag ble lagt på sist, så det er på høy tid, sa driftsleder Harald Vekrum til Tønsbergs Blad i fjor vår.

Populær kirke

Kirken er svært populær til bryllup, dåp og konserter. Siden kirken ble påbegynt på 1100-tallet har den gjennomgått flere etapper med påbygg og utvidelser.

Nå framstår middelalderkirken fra år 1100 i blendende hvit skrud.

Avduking

Nøtterøy-folk og andre interesserte inviteres til høytidelig avduking med morgenkaffe og kake 1. april kl 09, med fanfare ved trompetist Roger Nilsen.

– Den trenger stadig nøye og profesjonelt vedlikehold, og de siste årene har vi gjennomført omfattende restaureringsarbeider inne og ute. I fjor ble hele kirken møysommelig kalket hvit utvendig etter opprinnelig byggeskikk, og dekket av en duk for å skjerme kalken mot vær og vind i nesten ett år. Nå skal brudesløret ned, og kirken skal skinne hvitere enn på mange, mange år, opplyser informasjonsrådgiver Kjell-Richard Landaasen i en pressemelding.

Avdukingen foretas av leder for Nøtterøy menighetsråd, Ellen E. Wisløff, og ordfører i Færder kommune, Jon Sanness Andersen. Driftsleder Harald Vekrum er til stede, og har inngående kunnskap om arbeidene.

Les også Terningkast 5

TBs anmelder henter fram femmeren på terningen: – Dette er barneteater på sitt beste