2. mai inviteres skoler og organisasjoner til en ryddedugnad som også kan gi dem penger i kassa.

– Tønsbergregionens unike beliggenhet ved skjærgården gir oss et ekstra ansvar for å ta vare på miljøet. Uansett hvor plasten ender opp, utgjør den en stor miljøforandring. Vi hadde et ønske om å gjøre noe med dette, og det hadde også Sparebankstiftelsen Nøtterøy – Tønsberg, sier daglig leder i Pulserende Kystperle, Charlotte Svensen.

LES OGSÅ: Da Evianne fant igjen mopeden sin, ble hun møtt av et trist syn: – Det er så frekt, jeg har ikke ord

Mange engasjerte

Dette prosjektet har engasjert mange. Både Sparebank1 BV stiller med dugnadsvakter, og Vestfold Kollektivtrafikk bidrar med gratis rutebuss til alle som deltar. Oslofjorden Friluftsråd er behjelpelige med utstyr og kompetanse, imens Fylkesmannen tilbyr besøk av miljøveiledere. Det er Norsk Gjenvinning og Vesar bistår med håndtering av avfallet.

– Vi har gjort avtaler om ulike leveringspunkter på strendene, på skolene og andre innleveringsalternativer for at flest mulig skal delta, sier Svensen.

LES OGSÅ: Fire gull og fulle hus til Jeanette i NM

150 kroner per søppelsekk

Sparebankstiftelsen og Pulserende Kystperle har nå gått sammen om prosjektet der stiftelsen deler ut 150 kroner per fulle sekk med søppel som er plukket i naturen.

Allerede er det kommet flere påmeldinger, men det er fortsatt plass til flere. Christine Lindefjeld i stiftelsen tror det blir vanskelig å beregne på forhånd hvor mange som deltar, og hvor stor utbetalingen kommer til å bli.

– Dersom det blir en budsjettsprekk på dette prosjektet skal vi bare juble, smiler hun.