TB-journalist Janni Elena Hvidsten Evensen er godt i gang med Tønsbergs Blads ferskeste podkast.

– Podkasten har fått navnet «Slottsfjell», enkelt og greit, fordi den handler om nettopp dette, sier Janni.

De siste månedene har hun levd og åndet Slottsfjell, for å kunne fortelle våre lesere og lyttere alt som kan fortelles om den årlige tradisjonen.

– Det har vært mange spennende samtaler, og jeg har lært ting jeg ikke visste fra før. Som for eksempel at de som først startet festivalen i 2003, ikke mente at det skulle være Slottsfjellfestivalen – det var en helt annen idé som lå bak, forteller hun.

HØR FØRSTE EPISODE HER:

Viktig for byen

– Som Oslo-jente har jeg et sterkt forhold til Øyafestivalen, men jeg har jo skjønt hvor stort Slottsfjell er for byen vår og for musikk-Norge, sier Janni.

Hun understreker at Slottsfjell ikke er samarbeidspartner for podkasten. Podkasten planlegges, gjennomføres og publiseres av Tønsbergs Blad. Utviklingsredaktør Marie Olaussen er produsent for satsingen.

HØR ANDRE EPISODE HER:

– Er ikke dette en stor reklame for Slottsfjell?

Hvis noen kjøper en billett til Slottsfjell etter å ha hørt podkasten vår, går det fint. Jeg er ikke redd det oppleves som reklame, festivalen betaler ikke for at vi skal lage dette. På samme måte som at ingen av fotballagene våre betaler for at vi skal produsere og sende fotball. Vi skriver om alle slags arrangementer og lanseringer, det er en del av lokaljournalistikken. Slottsfjell er en av de virkelig store arrangementene i Tønsberg i løpet av året. I TB har dette vært vår største kulturjournalistiske satsing i 20 år, jeg husker godt den gangen vi satt av elleve sider i papiravisa tre dager på rad bare til festivalen på fjellet, sier Olaussen.

Hun poengterer at festivalen bidrar til lokal verdiskapning og bygger stolthet.

Det er vi som lokalavis selvsagt veldig opptatt av. Lesertallene våre under Slottsfjell er skyhøye. Vi vet at stoffet vi lager om festivalen - både artistene, maten, lokale leverandører, infrastrukturen, campingen, festivalantrekkene og folkene som både jobber der og kommer for å oppleve Tønsberg - er viktig for våre lesere, sier utviklingsredaktøren.

Åpen for innspill

Podkasten er tilgjengelig på alle kanaler der en kan lytte til podkast, som for eksempel Spotify, Apple Podcast og på tb.no/podkast. Første og andre episode er ute nå, og de neste ukene kommer det en ny episode hver onsdag.

– Podkasten er fortsatt under arbeid, og vi planlegger å produsere fortløpende gjennom hele sommeren. Hvis noen sitter med en historie å fortelle, må de for all del ta kontakt med oss, for vi vil høre den, sier journalisten.


LES OGSÅ: Mange har skaffet seg billetter til 12.000 kroner: – Moro at det blir utsolgt

Studio i bilen

Bak seg har Janni lagt utallige timer bak mikrofonen, og ved sin side har hun hatt et par av sine stjernefavoritter. Blant annet intervjuet hun Highasakite, som hun selv oppdaget under Øyafestivalen for mange år siden. Hun forteller at noe av det morsomste med å lage denne podkasten, har vært å intervjue kjendiser.

– Jeg har litt erfaring med å intervjue kjendiser fra da jeg jobbet i Tv2. Jeg lærte da at de er mennesker, de også, men jeg har vært litt starstruck. Noen har vært enklere å få tak i enn andre, men alle har bydd på seg selv, og vi blir kjent med personen bak artisten man ser på scenen. En av de beste, mest ekte samtalene, hadde jeg med artisten Ramón. Han bare lente seg tilbake i stolen, tok en slurk kaffe og var helt seg selv, forteller Janni.

Den andre samtalen hun husker best, er den hun hadde med Oslo-rapperen Jonas Benyoub.

– Jeg møtte Jonas tjue meter fra blokka der han er født og oppvokst på Ellingsrud, men på grunn av uvær, endte vi opp med å ta intervjuet i bilen min. Det blir overraskende bra lyd i bil, har jeg oppdaget, ler Janni.

LES OGSÅ: Peter sørger for at nasjonale og internasjonale artister kommer til byen: – Stolthet til den fine byen Tønsberg

Kjærlighetshistorier og kjendiser

I tillegg til henne, jobber også TB-journalist Amalie Mogstad med podkasten.

– Jeg er litt over gjennomsnittet glad i kjendiser, så da jeg fikk lov til å møte Victoria Nadine, var det veldig stas. Jeg er også svak for kjærlighetshistorier, og var så heldig å få møte et par som møttes på Slottsfjell. Nå har de rekkehus, baby og hund sammen på Tjøme. Det er tydelig at festivalen betyr mye for mange mennesker, sier hun.

Det er fremdeles sju uker til første artist går på scenen, foran det som kan bli opptil 18.000 tilskuere, under årets festival. Men for Janni og Amalie er det fullt kjør.

– Hodet mitt er i høygir. Det er ingen andre som har laget podkast om akkurat dette temaet før, så det blir veldig spennende å se om det slår an. Jeg har trua, sier Janni.