Gå til sidens hovedinnhold

Nå tar Kjetil Edvardsen mannen og ikke ballen! Vi diskuterer boplikt!

Skillelinjene i norsk politikk dreier seg først og fremst om hvor mye det offentlige skal bestemme over folk og det de eier.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I mitt innlegg i kommunestyret tok jeg helt riktig utgangspunkt i min fars kamp for friheten til å kunne velge. Og som jeg også sa i mitt innlegg er jeg villig til å kjempe for den samme friheten – nemlig å kunne velge!

Å innføre boplikt er da virkelig ikke noe man velger, men noe man blir pålagt av et politisk flertall som for tiden tilhører venstresiden.

Hva er så begrunnelsen for å innføre boplikt i en relativt urban kommune som Færder. Jo, at det skal øke tilflyttingen og at det skal komme mer lys i vinduene. Jeg mener helt ærlig at det blir det ikke noe av. Boplikt er stagnasjon og forgubbing, det har vi sett og ser i områder hvor boplikt er innført.

Les også

Om Høyres ordvalg i debattklimaet

Hvem skal betale prisen på reduserte eiendomsverdier? Det er en kjensgjerning at eiendommer reduseres med mellom 10 og 15 prosent når det innføres boplikt. Skal de som allerede bor her betale for det når de skal selge eller gå i banken? Redusert verdi fører til at man ikke kan kjøpe seg tilsvarende eiendom andre steder i landet nettopp fordi verdien ikke er i takt med landet for øvrig. Skal du i banken å låne penger fordi du vil utbedre huset – ja – da får du låne mindre fordi verdien på huset er blitt lavere. Dette er ikke bra!

Det hevdes at med boplikt vil ungdommen få billige eiendommer. Ja, det er mulig det, men senere ved et salg vil det føre til at de ikke har kapital nok til et tilsvarende hus andre steder i landet. Er det rettferdig? Og hvem skal betale den forskjellen – det blir jo de som allerede eier en eiendom i Færder – er det rettferdig?

Mer lys i vinduene blir det ikke – det blir ikke mer lys i vinduene verken med eller uten boplikt. Hvordan tenker boplikttilhengerne at de kan tvinge folk til å være hjemme? Skal de kontrollere om folk er hjemme – at de faktisk bruker sin bolig som bolig? Noen kaller dette dyneløfting.

Så Edvardsen, er ikke innføring av boplikt en redusert frihet til å velge? Boplikt gjennomføres med et politisk flertall fra venstresiden.

Kommentarer til denne saken