Med Færder nasjonalpark innenfor sitt dekningsområde er lokalforeningen DNT Tønsberg og Omegn (DNT TO) godt i gang med å tilpasse seg den nye strategien.

I år etableres en egen padlegruppe og hele 71 padlearrangementer er planlagt fra mars til oktober. Det er padlekurs og turer for de som ikke søker de største utfordringene som er hovedfokus.

– I DNT jobber vi for å senke terskelen for at flere kan delta i vårt aktivitetstilbud, og vi har flere prosjekter som skal inspirere til deltakelse i friluftsliv, samt skaper inkluderende arenaer for personer som ikke er godt kjent med vårt tilbud fra før, sier Svein Olsen, leder DNT Padling Tønsberg og Omegn.

Foreningen søker aktivt etter å få etablert en arena langs kysten vår hvor de kan utøve forskjellige aktiviteter for kystfriluftsliv.

– Kajakkpadling er bare en av mange aktiviteter foreningen ser for seg. Flere vil komme når et egnet sted er etablert. Det er behov for oppbevaring av materiell til bruk på sjøen, samlingslokale, gjerne mulighet for overnatting og helst et godt uteområde.

LES OGSÅ: I Oslo har de egne grupper, men ikke i Tønsberg: – Inntrykket mitt er at det ikke har vært den helt store etterspørselen her

Inkludering og integrering

For DNT er inkludering og integrering en viktig faktor, og DNT TO har tilbud til alle, bokstavelig fra null til 100 år. Fra trillegruppe i Barnas Turlag, via DNT ung, Aktiv, Fjellsport, til Seniorgruppen. Padlegruppen er et interessefelt som samler interessenter fra nær sagt hele medlemsspektret.

DNT Tønsberg og Omegn er en av de største foreningene i vårt område og har cirka 6000 medlemmer.

LES OGSÅ: Ivrer etter å lande folkehøgskole-avtale: – Venter bare på å komme i dialog med kommunen

Kick-off på Karlsvik gård

Den 22. mars fra kl. 17.00 arrangeres en Kick-off på Karlsvik gård hvor tilbudet gjøres mer kjent. 100 personer er påmeldt og det er stor interesse for konseptet. Det blir relaterte foredrag og salgsutstilling.

  • Hovedforedraget er ved Joachim Larssen, padleren som er nominert til å bli «Årets eventyrer 2021» for sin lange padletur langs norskekysten fra Sveriges grense i sør til Russlands grense i nord – tur/retur. Joachim padler naturlig nok fra Oslo og overnatter i telt for å holde foredraget.
  • Innlegg fra Padleled Vestfold og Telemark.
  • Salgsutstilling fra Eian Fritid, Redningsselskapet og DNT.

LES OGSÅ: Skal du ut og reise? Dette bør du vite om koronapasset: – Vil kunne bli vanskelig å passere grenser i Europa