Tidligere har hun sagt, at hvis ikke 8–10 andre stater hjelper først, så vil ikke Norge heller. Og vi forstår, at da får flyktningene bare bli der. Nå overnatter de under åpen himmel og gjør sitt fornødne i busker og veikant. For nå er det ikke snakk om kvoteflyktninger, men om desperate mennesker og særlig barn i den bitre, øyeblikkelige nød. Da må man bare hjelpe.

Det er et totalt uetisk kompromiss Høyre her har inngått med Venstre og KrF, hun vil ikke støte fra seg Frp. Forrige uke hadde 11 land hentet barn, men det var jo ikke 8-10, så derfor skjer det heller ikke noe her. Men ingen andre stater har stilt et sånt krav, ingen andre stater krever at andre skal melde seg først, ingen andre er så inhumane! Og FNs høykommissær har innstendig bedt Norge frafalle kravet, dette er skammelig!

125 kommuner(!) har hittil støttet et opprop for å hente Moria-barn til Norge, verdens rikeste land med penger og plass nok. Og 19 eksstatsråder har skrevet under på et opprop. På Facebook var tallet 58.500 for noen dager siden. I Vestfold og Telemark har 21 av 23 ordførere sagt at de kan bidra, for over hele landet står nærmere 1300 plasser for flyktninger tomme. Nå tilbyr en rekke kommuner seg å ta imot minst 50 hver, det gjelder kommuner som Oslo, Trondheim, Stavanger, Bergen, Tromsø, Vennesla, Kinn m.fl., og Trysil vil aleine kunne ta flere hundre! Og en rekke andre kommuner vil ta færre: Stad 30–40 (bare Frp imot), Lillehammer 20, Kristiansand 20, Midt-Telemark 17. Andre kommuner som vil ta imot er: Hammerfest, Sauda, Ålesund, Namsos, Skien, Utsira, Smøla, Steigen, Nordre Follo, Solund, Stange, Seljord, Sogndal, Lyngdal, Vinje …

Til dette svarer landets humane statsminister: NEI! NEI! NEI! NEI!

Så hva tror egentlig Erna Solberg? Er alle disse folka sprø?!

Når en flyktningleir brenner, da kan man ikke sitte mett og varm ved sitt skrivebord og diskutere kvoter. Vi må hjelpe nå! Erna Solberg er redd vi skal få hit folk som ikke har krav på opphold, og da blir det mye bryderi å sende dem tilbake. Ja, huff og huff, så mye bry, tenk om det kom noen sånne – da får de heller sitte der, alle sammen, så slipper vi bråk. Statsministeren argumenterer hele tida for å ta imot så få som mulig. Dessverre er Venstre og KrF. med på dette, mens Venstre- og Krf-ordførere over hele landet vil at vi skal ta imot disse menneskene i desperat nød.

Ifølge en talsmann for Arbeiderpartiet, så er det nå flertall på Stortinget for å øke tallet på flyktninger fra Moria. På Høyres landsmøte sa Erna Solberg til pressen at vi heller bør hente flere fra Libanon. Men det gjør hun jo heller ikke! Mens verden er opptatt av Moria, nøden og de enslige barna, så ble det ifølge NRK ikke sagt ett ord om dette på Høyres landsmøte, ikke en eneste person sa noe om tragedien mens det over hele Norge sirkulerte underskriftslister og opprop for dem. Der satt forsamlingen, i trygge kår, velfødde, og med tak over hodet, og ikke ett ord hadde de å si. En sjokkerende og selvgod forsamling!

I tillegg kommer så Helgheim fra Frp som ikke vil ta imot noen. De er ikke flyktninger, sier han, folk fra Afghanistan og Syria er ikke det. Det sier han om disse landene som nesten daglig herjes av blodbad og massakrer. Der minner han om svenske høyreekstreme og nazister som under krigen ville nekte nordmenn å komme inn i Sverige – de var jo ikke flyktninger!

Vi trenger en ny regjering!