Og det var mange slike hender å gripe fatt i for beboerne i sameiet i Ekenessundet på Nøtterøy, der 16 personer i ti leiligheter ble både husløse og fri for de fleste av sine eiendeler i løpet av noen dramatiske timer natt til torsdag 5. mai.

Brannen, som på sjokkerende kort tid feide med seg alt bortsett fra garasjene, utløste det beste i naboer, kommunalt hjelpeapparat og folk flest. Med opplevelsene friskt i minne ønsker hver og en i sameiet gjennom TB å takke for omtanke og innsats. Naboer gjorde en formidabel og helt avgjørende jobb med å varsle og å få folk ut av de brennende leilighetene. De sørget også for sokker, gensere, jakker og tepper til de som ikke hadde fått med seg noe ut.

Videre har det også imponert beboerne at både kommunedirektør og beredskapsansvarlig i Færder kommune var på jobb fra klokken 04 på natta da alle ble samlet på Færder helsehus og senere innlosjert på Hotel Klubben. Fra tidlig om morgenen var også kriseteam og fagpersoner tilgjengelig for de som trengte ekstra oppfølging. Viktig bistand har også blitt ytet gjennom de første dagene etter brannen fra boligkontoret, i jobben med å skaffe tak over hodet til hver og en. De som har hatt behov og ønske har også fått hjelp med transport og annet for visninger.

I det hele tatt, alt fra krisehåndtering, tepper og klær, varmt drikke, til midlertidig innkvartering, måltider, oversikt over leiemarked og andre praktiske oppgaver har blitt håndtert effektivt og profesjonelt. Hotellet har også stilt opp på alle mulige måter. Blålysetatene gjorde det de kunne, men måtte gi tapt for brannen, men det viktigste ble etter hvert å hindre spredning til nabohus og båthavn. Takk for innsatsen. Vi opplevde et samordnet hjelpeapparat som fungerte veldig godt da det sto på som verst.