Gå til sidens hovedinnhold

Når Høyre skal skremme deg

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I TB har et par Høyrekandidater hatt et valgkampinnlegg. Ikke om sin egen politikk, men om «venstresiden» sin. Mest SVs. De advarer om at NATO-medlemskapet kan stå i fare dersom SV får makt. Og da risikerer vi at russerne kommer og tar oss. Dessuten er SV og SP mot EØS. Skulle den avtalen bli sagt opp venter økonomiske nedgangstider. Fisk og sjømateksport får store problemer. I det hele tatt: Stem Høyre – for sikkerhets skyld.

Man kunne jo bite på agnet til Høyre og faktisk gå i en seriøs debatt på disse premissene. Det er det ikke verdt. Derfor bare dette: SV satt i regjering med AP og SP i åtte år, fra 2005 til 2013. Vi hadde til og med den dyktige Kristin Halvorsen som finansminister i store deler av perioden. Vi var mot både NATO og EØS, den gang som nå. Ikke kom russerne. Ikke ble det nedgangstider. Tvert i mot: Da finanskrisa fra USA slo inn over Norge i 2008 viste SV hva motkonjunkturpolitikk var for noe. Statsbudsjettet ble brukt til å finansiere skoler, barnehager og veier i rekordfart. Så folk ikke skulle miste jobben. Vi kom velberga gjennom – mye bedre enn de fleste EU-land for eksempel. Derfor er det ingen grunn til å la seg lure av Høyres skremsler: Stem SV – og sov godt om natta!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.