Gå til sidens hovedinnhold

Når sannhet og sunn fornuft har blitt bortkastet

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da kan vi begynne å lure. For «bortkastet stemme» er nemlig det eneste argumentet mange, deri blant enkelte redaktører og kristenledere, har for å ikke stemme Partiet De Kristne. Når de sier at de er enige i PDKs politikk, men likevel stemmer et annet parti, er det interessant å grunne over fenomenet. Når argumentet er at det er for få som stemmer PDK, mens PDK er et lite parti fordi de som er enige ikke gir det sin stemme, da kan man lure på logikken. Når det hele handler om hvordan vi vil at landet vårt skal styres, og vi ser med stor bekymring på utviklingen, blir fenomenet rundt stemmegivningen blant konservative, enda merkeligere.

Den siste tiden har jeg igjen og igjen blitt overrasket over manglende etterrettelighet i politikeres presentasjon av egen partipolitikk. For demokratiet må dette være et kritisk moment. Det er ikke nødvendigvis alltid direkte usannheter som blir presentert, men heller at man trekker ut fra sitt eget program, det man vet vil klinge i tilhørernes ører. Hva egen politikk faktisk vil føre til for velgeren, synes mindre viktig for mange politikere å formidle.

Jeg sitter i glasshus, for jeg er selv politiker, og jeg er selv svært aktiv med å spre ut hva mitt parti, PDK, mener i ulike saker. Jeg tror det er nødvendig å påpeke det jeg mener dessverre er en velkjent praksis, og som gjør valget for velgerne mer uklart. For hvilken informasjon er etterrettelig? Hvilke etiske rammer lar vi oss styre av?

Jeg forstår fristelsen, for den blir jeg utsatt for selv. Det kan være fristende i samtale med menighetsmedlemmer å unnlate å fortelle at vi i PDK mener at å drive menigheter ikke er Statens oppgave, og at vi derfor ikke vil at trossamfunn skal motta statsstøtte. Eller til enkelte grupper å fortelle at vi vil gå for økt olje og gassproduksjon, eller til en forsamling basert på innvandrere, at vi vil føre en streng og bærekraftig asylpolitikk, eller til medlemmer i en moske at Norge har et særlig ansvar for å gi beskyttelse til kristne flyktninger som blir forfulgt. Men jeg mener vi likevel skal gjøre det. Jeg skal hevde de samme politiske påstandene til en kristen avis sine lesere som til lokalavisa. Jeg skal ikke velge ut det folket vil høre. Jeg skal presentere hva vi faktisk mener, så skal tilhøreren avgjøre om de er enige eller ikke.

I Dagen kunne vi lese av Marte Kari Sommer den 19.08.21 at PDK setter KrF i et dårlig lys. Hun skriver at KrF fikk moderert Rosa kompetanse inn i skolen, men det er motstridende den informasjonen jeg og mange med meg fikk fra KrFs stortingskandidat i Telemark, Oddbjørn Nøsterud, for to år siden i debatt på Skien vgs. Der var hans budskap til ungdommene at en av KrFs seire var økt bevilgning til Rosa kompetanse inn i barnehage og skole. Og som han sa: «Den seieren er vi svært stolte av», -til stor applaus fra salen. Nå kunne dette ene tilfellet være en uheldig feilkommentar, men jeg har prøvd å kvalitetssikre hans påstand, som han sa kom fra sentral ledelse i KrF, og ingen har ila 2 år avkreftet det for meg. Tvert imot. Jeg har spurt andre KrF-kandidater, både på sentralt og lokalt plan, til og med Stortingskandidater ved dette valget, om dette virkelig stemmer. Noen har ikke villet svare meg på det, mens andre har innrømmet at Nøsteruds påstand er korrekt informasjon.

Nå har nok Dagens lesere, og Skien vgs en litt ulik velgermasse, og jeg mener at denne konkrete saken er et godt eksempel på min bekymring. Dagens lesere får en informasjon som vil klinge godt i manges ører, men er den etterrettelig? Sier KrF hele sannheten? Når konservative KrFere blir intervjuet, fremsier de sine holdninger og meninger, men ofte ser vi at avisene lar være å nevne at dette ikke er partiets ståsted eller praktiske politikk. Leseren sitter da igjen med inntrykk av at partiet fører den samme politikken som den enkelte konservative kandidat hevder, mens vi som følger ekstra godt med på stortingskandidatenes voteringer i ulike saker, ser at det ikke samsvarer.

Søk på You Tube etter taler og kommentarer fra de ulike partiene, så skal dere enkelt se hva i alle fall PDK står for, hvis dere vil høre mer.

Jeg vil legge landets sårbare situasjon inn over dere. Jeg ber dere kjenne etter hvilket land og styre dere ønsker. Og det får vi ikke, dersom vi ikke gir vår stemme til det. Stortinget trenger sårt en politiker som kan tale barnets sak helt fra unnfangelsen, og med tydelighet fortelle at selvbestemt abort faktisk er drap. Det er også et skrikende behov for stortingspolitikere som sier det ikke går an å bli født i feil kropp, og at det kun finnes 2 kjønn. Tenk at vi har kommet i et slikt ufør at det pr dags dato er behov for det. Partiet De Kristne vil være tydelig i disse sakene. Norge trenger det. Det er din stemme som kan føre oss dit. Følg både hodet og hjertet, fordi det handler om flere enn bare deg og meg. Sunn fornuft og sannhet er ikke bortkastet. Godt valg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.