Gå til sidens hovedinnhold

Når tb.no gjør helseproblemer til underholdning

Etter å ha lest innlegget om kvinnen som ble hentet av politiet på en buss i Færder kommune i dag, sitter jeg igjen med en ufyselig følelse i magen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når ble helseproblemer underholdning? Og, når sank journalister så dypt?

Er det koronaen som har skylden for at en ung kvinnes tragedie skal brettes ut i avisa som en nyhet av interesse? Eller er jeg naiv som har trodd at de fleste mennesker ikke synes dette er greit?

Det som skjedde med kvinnen, egner seg ikke som en nyhet, det er bare en trist hendelse.

Er det etisk riktig av avisa å legge ut dette som en sak?

Og er det i det hele tatt lov å legge ut en video hvor en far og hans sønn filmer hendelsen? Hva slags far er han - som ler av en ung kvinnes tragedie, og oppfordrer sønnen som høres veldig ung ut, til å ta bilde mellom vindusviskerne som går og går på ruta?

Jeg blir kvalm og føler avmakt. Presseetikken er visket ut, og selv ikke vindusviskere klarer å ta bort bildet avisa ønsker å fremstille, nemlig at det er greit å meske seg i andres tragedier.

Er det et slikt samfunn vi ønsker oss? Har pandemien visket vekk siste rest av moral?

Jeg trodde at vi skulle ta vare på hverandre og verne om hverandre i denne tiden. Vi blir oppfordret til å løfte hverandre og å heie på hverandre. Dette er mobbing.

Har Tønsbergs Blad så dårlig råd at de må lage plussaker om menneskers skjebner for å tjene penger?

Til dere som så dere nødt til å mobbe kvinnen under saken, vil jeg bare si; stakkars - dere kan ikke ha det noe særlig greit inni dere.

Til de som reagerer; jeg er enig i alt dere skriver, denne saken er bare trist, og jeg håper Tønsbergs Blad sletter det.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.