Tri ble nektet adgang fordi han er født i Vietnam

STOPPET I DØRA: Tri Nguyen Dinh fra Torød er fotograf i LO Media. Denne uka ble han nektet adgang til en bedrift i Kongsberg da han var på jobb. Årsaken er at han er født i Vietnam.

STOPPET I DØRA: Tri Nguyen Dinh fra Torød er fotograf i LO Media. Denne uka ble han nektet adgang til en bedrift i Kongsberg da han var på jobb. Årsaken er at han er født i Vietnam. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Denne uka ble fotograf Tri Ngyen Dinh fra Torød nektet adgang til en industribedrift på Kongsberg.

DEL

KONGSBERG: Tri Ngyen Dinh er oppvokst på Torød, og jobber som fotograf for LO Media. Han og kollega Alf Inge Molde var på Kongsberg for å dekke nedbemanninger i industribedrifteri byen.

Men i døra på GKN Aerospace ble Dinh nektet adgang. I stedet måtte han overlate kamera til sin norskfødte kollega. Det skriver Journalisten.

Dinh snakket med Journalisten.no mens han ventet utenfor på kollegaen.

– Det er en litt merkelig opplevelse, kommenterte han.

Dinh ble født i Vietnam i 1977, men flyktet i 1979 og kom til Norge året etter. Han har norsk pass og har besøkt familie i Vietnam noen ganger.

– Jeg er ikke spesielt hårsår av meg, men når dette skjer blir man aldri norsk da, sier Dinh til Journalisten.

Ansvarlig redaktør i LO-Aktuelt, Svein-Yngve Madssen, reagerer på det fotografen hans opplevde. I en epost til Journalisten kaller han det fullstendig uakseptabelt.

LES OGSÅ: Vilde fikk hatbrev etter innlegg i TB: – Tispe, bastardprodusent, sånne som deg er de verste

Sikkerhetsansvarlig Geir Olseni GKN Aerospace begrunner hendelsen med at bedriften må etterleve det såkalte Itar-reglementet (International Traffic in Arms Regulations) pålagt av USA for å kunne produsere og levere de produktene som de gjør.

– Det er ikke noe vi syns er så bra, men det er noe som må etterleves for å kunne levere. Det er av hensyn til spionasje og sikkerhet for produksjonen, sier Olsen til Journalisten.

Dersom bedriften ikke følger reglementet risikerer de bøter eller i verste fall å miste kontrakter, opplyser Olsen.

LES OGSÅ: Begynte å bygge før de fikk lov - nå må de ut med 90.000 kroner

LES OGSÅ: Flammer slo opp fra taket, og beboere ble evakuert

Artikkeltags