Politiet hadde razzia på gutterommene – 17-åringer arrestert etter ville narkofester og vold

Flere arrestert: Politiet har i dag slått til mot et ungdomsmiljø i Larvik. Flere mindreårige ble hentet på skolen i skoletiden og ført til politistasjonen for avhør. Bildet er kun en illustrasjon og viser ingen av de involverte personene. Arkivfoto

Flere arrestert: Politiet har i dag slått til mot et ungdomsmiljø i Larvik. Flere mindreårige ble hentet på skolen i skoletiden og ført til politistasjonen for avhør. Bildet er kun en illustrasjon og viser ingen av de involverte personene. Arkivfoto Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sivilt politi slo til på Thor Heyerdahl videregående skole i dag og hentet flere ungdommer ut av timene. Over ti unge gutter er arrestert og avhørt av politiet om narkobruken. De sørget selv for at politiet fikk bevisene i form av videoer med narkobruk og slåssing.

DEL

(Østlands-Posten) En guttegjeng i Larvik skal det siste året ha dopet seg, slåss og festet vilt på flere privatadresser. Noe av festingen og narkobruken dokumenterte guttene selv ved å filme.

– De sier de har begynt på russefeiringen 2018, opplyser krimsjef Knut Vidar Vittersø ved Larvik politistasjon.

Det er også lagt ut filmer med slåssing, og videoer som er lagt ut på nett viser blødende ungdommer og slåsskamper mellom gutter. Østlands-Posten har selv sett en av filmene som viser ungdommer på fest, sniffing av sprit, røyking av hasj med bong, filming av intimitet med ungjenter og slåsskamper på gata.

Filmen, som ØP tidligere har sett, viser unggutter som er særdeles beruset. Denne filmen er nå fjernet fra nettet.

LES OGSÅ: To menn tatt for råkjøring

Politiet møtte opp på skolen

I dag slo politiet til mot guttegjengen. Flere ungdommer skal være arrestert og brakt inn til Larvik politistasjon for avhør.

LES OGSÅ: Hevdet han handlet campingvogn og ikke amfetamin

– De er i hovedsak født i -99 og ruser seg på alkohol og narkotika. De har profilert seg selv på nett via apper som Flipagram og de viser bruk av narkotika, det vises utagerende festing, skadeverk og vold. Flere av dem har erkjent bruk av narkotika, opplyser Vittersø.

Guttene er nå avhørt og løslatt. Alle er siktet for bruk av narkotika.

So til mot ungdomsmiljø: En rekke unge gutter i Larvik ble arrestert i skoletida i dag og siktet for blant annet bruk av narkotika.

So til mot ungdomsmiljø: En rekke unge gutter i Larvik ble arrestert i skoletida i dag og siktet for blant annet bruk av narkotika. Foto:

Guttene ble hentet i skoletida og arrestert på skolen.

Politiet har vært hjemme hos alle de foresatte og har ransaket gutterommene hos samtlige som er arrestert

Det er gjort enkelte beslag av narkotika, men kun i små mengder. 

Foreldrene ble kontaktet

Politiet kontaktet alle foreldrene til 17-åringene som nå er siktet i saken. Foreldrene kunne være med på avhørene av barna sine.

– Noen har hatt mistanke, andre er sjokkerte, opplyser Vittersø.

LES OGSÅ: Hevdet han handlet campingvogn og ikke amfetamin

Det skal ikke være mistenke om at guttene skal ha drevet narkosalg på skolen, eller oppbevart narkotika på skolen. Festingen, voldsbruken og bruken av narkotika skal ha skjedd i privat regi.

– Det er viktig og riktig at politiet er så resolutt, sier rektor ved Thor Heyerdahl videregående skole, Robert Rognli.

Han sendte i ettermiddag ut informasjon til ansatte om dagens hendelser.

Arrestasjonene skjedde på skolen.

– Det er ikke uproblematisk. Skolen skal være en trygg arena for elevene våre. Samtidig er vi nå blitt kjent med at dette miljøet er veldig destruktivt og jeg blir bekymret for hvordan dette miljøet driver på fritiden, sier Rognli.

ØP er kjent med at politiet troppet opp på skolen i dag med narkohunder.

Gruppepress

– Målet vårt er at dette ikke eskalerer og at miljøet ikke blir større, understreker Vittersø.

Politiet ønsker å hjelpe ungguttene og flere vil bli tilbudt ruskontrakt, et samarbeid mellom Larvik kommune og politiet, som fungerer som en gulrot for unge som sliter med rusmisbruk. De som inngår ruskontrakt vil bli fulgt opp og må avlegge urinprøver, men de slipper å ende opp i strafferegisteret.

– Noen av dem har en mulighet til å velge hvilken vei de vil gå, påpeker Vittersø, som også legger til at det eksisterer et stort gruppepress i det aktuelle ungdomsmiljøet.

LES OGSÅ: Russestyret gikk i bresjen – avla urinprøver for å teste for narkotika

Ungdomsmiljø: Krimsjef Knut Vidar Vittersø opplyser at politiet har blitt kjent med at et ungdomsmiljø i Larvik har drevet med utstrakt bruk av narkotika. Arkivfoto

Ungdomsmiljø: Krimsjef Knut Vidar Vittersø opplyser at politiet har blitt kjent med at et ungdomsmiljø i Larvik har drevet med utstrakt bruk av narkotika. Arkivfoto Foto:

Politiet utelukker ikke at det kan bli flere arrestasjoner i saken. Så langt er et titalls gutter siktet, men det kan bli flere. Siktelsen kan også utvides mot enkelte av de siktede etter at avhørene er avsluttet og etterforskningen kommet lenger.

Politiet skal ha fått tips om aktiviteten til guttene i sommer og på sensommeren og valgte å slå til i dag.

– Vi er ikke ferdige med å se på dette miljøet i dag, sier han.

Artikkeltags