– Politiet dro til stranda, Plassana i Melsomvik lørdag etter flere meldinger om at mange ungdommer var samlet der, forteller operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud.

Det ble meldt om mange fulle ungdommer og høy musikk.

– Meldingen vi fikk meldte om en samling på flere hundre mennesker bestående av en blanding av russ og andre ungdommer. Politiet tok en tur for å vise seg der, men da det ikke forekom noen konkrete hendelser foretok vi oss ikke noe, sier Johnsrud.

Han forteller at Melsomvik ikke var det eneste stedet med samlinger av folk natt til 1. mai.

– Det var også blant annet samlet en del folk i Rosanesparken, sier han.

Johnsrud forteller at politiet ofte får inn mange meldinger om russen da de er såpass lette å se og gjenkjenne i russedress.

LES OGSÅ: Kommunen ble alvorlig bekymret for brannsikkerheten i det nye bygget: – Vi tok tak i det med en gang

Mann i arresten

I Tønsberg var det også flere som hadde tatt seg en tur på byen.

– En mann i tjueårene fra Sandefjord ble innbrakt i arresten da han var kranglete og nektet å oppgi personalia til patruljen i Nedre Langgate rundt McDonald´s. Mannen ble anmeldt, forteller Johnsrud.

Kranglete gjest

I Rådhusgaten nektet en kranglete gjest å forlate stedet. Politiet dro til stedet for å forebygge eskalering, men mannen var borte da de kom fram og ingen skade var skjedd, skriver politiet på Twitter.

– På Brygga var en annen mann kranglete utenfor et utested rundt klokken 01:20. Da Politiet kom fram fikk mannen gå videre, sier Johnsrud.

LES OGSÅ: Når bilene fyker forbi, sitter rytterne med hjertet i halsen: – En hest med panikk er livsfarlig

– Forholdsvis rolig

Til å være natt til 1. mai forteller han at det har vært forholdsvis rolig.

– Folk er jo ute og sånn er det jo, og jeg vil si at vi er mer tilbake til en normaltilstand i samfunnet, avslutter han.