For å forurolige utbygger kan vi si så mye at vi ikke har lukket verktøykassa og gått hjem. Denne saken er ikke kisteklar.

Eller kunne vi tenke oss et fint utspill fra utbygger om erstatning for å få avsluttet dette på en verdig måte når det gjelder oss berørte naboer?

LES OGSÅ: Arkitekt råder naboer til Nedre Langgate om å gå til sak: – Bygget er en ripe i lakken til firmaet

De siste dagene har det kommet optimistiske innspill i Tønsbergs Blad fra sivilarkitekt Anders Tjønneland og advokat Per Kr. Hansen om å forsøke jussporet og søke erstatning etter naboloven. Andre har tatt til orde for kronerulling. Dette engasjementet varmer, og viser at saken ikke bare engasjerer vidt, men også stikker dypt når folk kan tenke seg å bidra med penger til en rettssak.

LES OGSÅ: Utsiktstap i Nedre Langgate: I strid med naboloven?

Noen som vil bidra?

Dette er en så drøy sak at det kunne være svært interessant å få prøvd den rettslig. Men i tillegg til den utbyggervennlige Plan- og bygningsloven er dette et spor som også favoriserer de ressurssterke, mens vi som bor her bare er «helt vanlige mennesker».

Hvis vi tenker oss at utbygger anker helt til Høyesterett, er det sannsynlig at omkostningene ved en slik sak vil komme opp i millionklassen. For å skape et slikt økonomisk fundament, vil vi nok trenge ekstern støtte. Noen?