Gå til sidens hovedinnhold

Nei til eiendomsskatt i nye Tønsberg kommune

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tønsberg KrF har i sitt program for kommende valgperiode vedtatt at vi ønsker å drifte den nye kommunen uten bruk av eiendomsskatt.
Vi mener kommunen må bruke sine ressurser så klokt som mulig, og satse på forebygging. Det er billigere å forebygge enn å reparere. Stabile hjem og familieforhold er av stor betydning for barn og unge, og de har rett til trygghet, stabilitet og god voksenkontakt i hele oppveksten.
KrF er for økt valgfrihet for familiene. Eiendomsskatt er en kostnad som rammer familier særlig hardt, siden det ofte er de som har de største (og dyreste) boligene. Jo større bolig en familie trenger, dess større blir skatten. Dermed rammer den de som har høyest kostnader fra før. Dette medfører en reduksjon av familiers handlingsrom som KrF Tønsberg ikke vil være med på.

En annen gruppe som rammes av eiendomsskatten, er pensjonister. De eldste blant oss som bor hjemme, har ofte boliger de har eid i mange tiår, og dermed har en høy markedsverdi. Mange, særlig kvinner, er minstepensjonister. Deres inntekter står ikke i forhold verdien av eiendommen deres. Andre som kan rammes er mennesker som har høy verdi på boligen fordi den er tilpasset funksjonshemninger eller andre spesielle behov.
Vi som politikere må ha en grunnleggende respekt for lommeboken til de vi skal representere. Ja, vi trenger penger til gode skoler og barnehager, sykehjem og hjemmetjeneste, byutvikling og transport, og andre kommunale tjenester. Men ett sted må grensen går for hvor mye vi skal be våre innbyggere om. For nye Tønsberg KrF går grensen ved eiendomsskatt.
 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.