Mange av dem var malerier fra Tjøme, men det var også motiver fra Paris og Panama. Blant tegningene var det portretter av hans unge hustru, skuespillerinnen Anne-Cath. Vestly og hennes venninner og kolleger fra Studioteatret, Edel Eckblad og Liv Strømsted.

Det er egentlig Anne-Cath. Vestly som interesserer meg mest. Jeg skriver en biografi om henne – den skal utgis til høsten. Men i 1951 var det altså Johan som var den mest lovende kunstneren av de to ektefellene Vestly. Jeg synes han fortjener en bred omtale av sin utstilling i Tønsberg.

Finnes det noen i Tønsberg-distriktet som kan huske Johan Vestlys utstilling? Eller noe som eier et eller flere av de kunstverkene han stilte ut? Da håper jeg dere vil ta kontakt med meg! Tønsbergs Blad har mitt telefonnummer og min mailadresse.

LES OGSÅ: I år blir det ikke bare én sommerutstilling hos Kaire, men to: – Interessen er stor og smaken bred

Fikk stipend fra Vestfold

Jeg kan fortelle mer om utstillingen. Kanskje de frisker opp noens hukommelse.

Tønsberg Kunstforening hadde et eget toetasjes hus ved siden av Villa Møllebakken. I dette huset hadde de kontor og møterom i første etasje, og i annen var det en stor overlyssal som ble brukt til utstillinger.

Overlege Anton Jervell ved Vestfold fylkessykehus var en av de aktive i kunstmiljøet i byen. Sammen med maleren Carl von Hanno fikk han opprettet et Vestfold-stipend som skulle gis til en ung lovende kunstner. De ba Unge Kunstneres Samfund om å foreslå en kandidat. Det ble Johan Vestly. Han ble tildelt et stipend på tusen kroner og fritt opphold på ei hytte ved Pihls pensjonat på Tjøme. Høsten 1951 skulle han få holde en separatutstilling i Tønsberg Kunstforening.

LES OGSÅ: Eva var anerkjent i sin samtid. Nå løfter Haugar henne fram fra ettertidens «glemsel».

Det fulgte én betingelse med Vestlys stipend, han måtte levere et bilde til Vestfold Fylkessykehus sin kunstsamling. Det gjorde han. Det henger på SiV fremdeles. Bildet har tett grønt løvverk i forgrunnen og mellom løvverk ser man ned på småbåter som ligger fortøyd ved brygger.

Jeg håper å få se flere bilder som er malt og tegnet av Johan Vestly, derfor ber jeg alle som har kunst av Johan Vestly eller som vet noe om utstillingen hans om å kontakte meg!