I skrivende stund sitter de mektige kvinner og menn i regjeringen og vurderer om de skal støtte forberedelsene til en krig mot Iran. Det er en svært dårlig ide.

Inn i vår dypeste sjel er SV et fredsparti. Militær makt må alltid være siste utvei. I dette tilfelle er det utelukkende kjekkaseri fra USAs president Donald Trump.

Verdenssamfunnet pustet lettet ut da man fikk til en atomavtale med Iran. Mye av dette takket være diplomatisk kløkt fra blant annet President Obama. Nå er et hvert snev av fornuft forsvunnet fra det ovale kontor. USA har valgt alenegang. Torpederinger av internasjonale avtale som atom avtalen og Paris avtalen. For så å provosere frem konfrontasjoner militære aksjoner. Det er dette SV nekter å være med på.

Les også

Ingen norske soldater til Persiabukta!

 

Dersom USA ikke er fornøyd med atomavtalen med Iran burde man istedenfor valgt en annen strategi hvor man inviterer sine avtale partnere til forhandlingsbordet og tar sikte på å forbedre den inngåtte avtale. Det blir ingen enkel oppgave. Prestestyret i Iran er ikke enkle å forholde seg til, selv om man kan mene mye om akkurat makta i Iran så er en ting sikkert. De er uforutsigbare og kan være med på å sette verden i brann. Da må vi brukte diplomati og kløkt ikke våpenmakt.