Gå til sidens hovedinnhold

Norge skal kutte sin del – men det alene redder ikke verden.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I innlegg i TB 7. september skriver Lars Egeland: «Med god gammelmanns-ironi skriver Arild Alfredsen at om hvis SV fikk gjennom sin klimapolitikk så vil verden unngå en fremtidig klimakrise og Tyskland, Belgia, USA og Sibir vil være reddet. Alle burde forstå hvilke naive idealister vi er. At Norge skal redde verden, liksom.»

Det er faktisk ikke Alfredsen som hevdet dette, men Egeland selv – for den som vil sjekke er det bare å finne fram Egelands kronikk i TB 2. august. Det er denne måten å framstille klimasaken på som fikk meg til å reagere. (Ellers har Egeland rett i det at jeg ikke kan unnslå at jeg etter hvert har blitt en gammel mann – har vært heldig sånn.)

Senere i innlegget hevder Egeland at jeg raljerer over partiene som ville ha klimakutt i Norge. Dette vet Egeland ikke er sant. I den grad jeg raljerte er det over de partier som fremstiller klimakutt i Norge som det som vil redde verden.

Helt til slutt – jeg mener at Norge skal ta sin del av klimakuttene – så kan vi kanskje på en edruelig måte diskutere hva som er Norges del.

Kommentarer til denne saken