Det børsnoterte flyselskapet opplyser i en pressemelding mandag morgen de lanserer 16 nye direkteruter fra Skandinavia fra våren 2020. Syv av disse rutene er fra Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen. Samtidig øker selskapet frekvensen på en rekke avganger fra Norge.

De nye rutene blir blant annet til Poznan, Kaunas, Wroclaw og Düsseldorf, mens trønderne får ny rute til Gdansk, og det blir nye ruter til Billund fra Stavanger og Bergen.

– Skandinavia og Norge er viktige marked for oss, og vi er opptatt av å gi norske reisende fra hele landet et så variert og spennende rutetilbud som mulig. Vi ser spesielt en stadig økende etterspørsel etter reiser mellom Norge og Øst-Europa, både blant nordmenn og østeuropeere.

LES OGSÅ (+): Fly måtte lande på Gardermoen fordi banen på Torp ikke var ferdig brøytet

Rimelige billetter

- Nå ser vi frem til å tilby dem rimelige billetter og god service om bord våre nye, mer miljøvennlige fly, sier Magnus Thome Maursund, som er direktør for ruteutvikling i Norwegian.

Det blir fire nye ruter fra Oslo. Flypassasjerene får tilbud om to ukentlige avganger til Kaunas i Litauen, med oppstart 3. april, to ukentlige avganger til Wroclaw i Polen fra 1. april. Samme dag åpner også tilbudet om to ukentlige avganger til Poznan, ofte betegnet som Polens vugge.

Dagen etter starter Norwegian med fire ukentlige avganger til Düsseldorf.

- Dette er byer som vil er sikre på vil være attraktive på de norske markedet og vi vet interessen for Oslo er stor i disse landene også. På landets hovedflyplass får også reisende fra Polen, Litauen og Tyskland tilgang på Avinors store nettverk av flyplasser, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen på Oslo Lufthavn i meldingen.

Satser på Danmark

Norwegian kommer med to ukentlige avganger fra Stavanger til Billund utenfor Vejle (Legoland) på Jylland, med oppstart 19. juni. Bergenserne får tilbudet om å fly til Billund to ganger i uken fra 18. juni neste år. Samme frekvens blir det fra Trondheim til Gdansk i Polen, men her kommer tilbudet allerede 1. april.

Norwegian øker også frekvensen på en rekke ruter fra Norge, blant annet til Edinburgh og Napoli fra Oslo, til London og Palma fra Stavanger

Norwegian hadde i 2018 over 37 millioner reisende. Flyselskapet opererer i dag over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa. Den totale flyflåten består av rundt rundt 170 fly.