– En utrolig bra signering for oss, sier en oppglødd Erlandsen til Tønsbergs Blad.

Det er ikke helt uten grunn. Hreidar Levy Gudmundsson (30) har 120 landskamper for Island. I løpet av disse kampene har han vært med å ta EM-bronse i 2010, og ikke minst OL-sølv i 2008.

Del på Facebook

Med 25 redninger i semifinalen mot Tyskland var Gudmundsson svært sentral i Islands vei mot finalen i Beijing-OL.

Nå er den 1,96 meter høye og 98 kg tunge målvakten altså klar for Nøtterøy Håndball.

– Vi har skrevet under for et år i førsteomgang, men vi regner med å forlenge, sier Geir Erlandsen.

LES OGSÅ: Nøtterøys nye lekestue

Gikk fort

Han mener det er flere forhold som har gjort den oppsiktsvekkende overgangen mulig.

– Han har to små barn, og ønsker å finne en jobb til seg selv og kona her i Norge. I tillegg har jeg et veldig godt samarbeid med to agenter, hvorav én av dem er agenten hans, sier Erlandsen.

Gudmundsson kommer til Nøtterøy fra TV Emsdetten, som spiller i 2. Bundesliga. Tidlgiere har han spilt for K.R., Grótta/KR, Í.R. and Akureyri og Sävehof.

– Treneren hans der, Patrekur Jóhannesson, er kjempefornøyd med Hreidar, og ønsket å beholde han, men manageren ønsket å satse på noen andre. Når vi først fikk vite at han var ledig gikk dette fort. Fra torsdag til fredag kveld var alt klart, forteller Erlandsen.

LES OGSÅ: Brytes ned, bygges opp

Telefontrøbbel

Enkelt var det imidlertid ikke å få avtalen i havn. Ikke på grunn av klubbene eller spilleren, men fordi Telenor-nettverket var nede store deler av gårsdagen. Erlandsen fikk ikke tak i verken spilleren eller agenten.

– I utgangspunktet ønsket vi å få avtalen i havn før lunch fredag, og ettersom Gudmundsson er på landslagssamling måtte vi gjøre alt over telefon. Men han trente frem til klokken 14, og da han først var tilgjengelig var nettverket nede.

Nøtterøy-treneren tok derfor i bruk Facebook og mail for å få avtalen i havn.

– Vi kommuniserte gjennom de kanalene, og jeg måtte få søsteren min til å komme hjem til meg med en scanner for å få sendt over alle papirer. Rundt kvart over elleve fredag kveld fikk vi underskriften, forteller Erlandsen.

Han er klar på at han det var veldig viktig å få signert Gudmundsson i løpet av fredag.

– Det var viktig å komme i mål før andre klubber kom på .

LES OGSÅ: Fartsfantom til Nøtterøy

Håper på dominoeffekt

Erlandsen sier videre at Nøtterøy Håndball fremdeles jobber med nye spillere, og håper Gudmundssons ankomst gir en liten dominoeffekt.

– Vi jobber døgnet rundt med nye spillere, og med en slik signering blir det gjerne lettere å si ja for andre også. Forsterkninger blir viktig, for det er mange lag som satser denne sesongen, og nivået i eliteserien blir høyere enn på lenge, mener Erlandsen.

SE OGSÅ: Årets Nøtterøy-spillere