Fra 10-6 ledelse ti minutter før pause og en tilsynelatende kontroll fra hjemmelagets side, snudde kampbildet seg totalt.


I løpet av ti minutter ble 10-6 til 10-13 og Follo hadde det avgjørende grepet som de aldri slapp.

Offensivt forsvar

Forandringen som Nøtterøy-guttene aldri fant ut av var Follos offensive forsvar.

– Vi visste at de har et sterkt forsvar. Men vi hadde et godt tak på dem helt til de gikk ut i en ekstremt offensiv formasjon.

Maximillian Jonson har bøttet inn mål tidlig i sesongen. I går slet den sterke svensken med å komme forbi fotrappe motstandere.

– De ødela rett og slett rytmen og timinga vår i angrep. Vi kom aldri rundt dem, og da ble vi bare gående og stange i muren deres. De var sterke fysisk og veldig gode til å gjøre oss dårlige, sa Jonson etter kampen.

Skuffende

Ingen i Nøtterøy-leiren fant mye å juble for etter kampe. Trener Geir Erlandsen var ikke noe unntak.

– Dette er veldig skuffende, enkelt og greit. Vi var høyt oppe etter seieren mot Fyllingen sist, og vi var fullt ut innstilt på at vi skulle ta hjem seieren i dag også.

Sånn gikk det ikke.

– Vi punkterte fullstendig da de gikk ut offensivt. Normalt klarer vi oss bra mot offensive forsvar, men denne gang ble vi helt nøytralisert.

Treneren måtte se at laget nærmest gikk opp i limingen offensivt.

– Vi hadde en solid start, og jeg hadde en god følelse da vi ledet med fire etter 20 minutter. De siste ti minuttene før sidebytte var forferdelige, da vi ikke maktet å score en eneste gang. De klarte å ødelegge angrepsrytmen vår fullstendig.

Overtall

Betegnende for kampen var uttellingen i overtallsspill. Fem ganger måtte en Follo-spiller roe seg på benken mens hjemmelaget hadde en spiller mer på banen.
Bare en gang vant vertene disse periodene.

– Ingen tvil om at overtallsspillet vårt ikke var mye å skryte av i dag. Der har vi mye å hente. Heller ikke kontringssjansene ble godt nok utnyttet, sa Erlandsen.

Nye nøkkelkamper følger for de rødkledte. To bortekamper mot Herulf og Viking står på kjøreplanen før Runar kommer på besøk i Nøtterøyhallen før jul.

LES OGSÅ: Kronerulling for Nøtterøy