– Dette blir noe helt unikt i norsk sammenheng. Vi får besøk av et lag som hvert eneste år hevder seg blant de aller beste lagene i Europa. I fjor ble de også E-cupmestere, sier Nøtterøy-trener Johnny Jensen.

Forsterket hjemmelag

Han spilte selv for SG Flensburg-Handewitt de siste seks årene av sitt tiårige proffliv i utlandet.

– Hvor mange kamper det ble, har jeg ikke helt oversikt over. Men det ble mange, kanskje et sted mellom 40 og 50 kamper i året, sier Jensen.

Gjestene vil møte et forsterket Nøtterøy-lag i Nøtterøyhallen i kveld.

– Vi blir forsterket med spillere fra Runar og Falk, og i tillegg fra Drammen. Da vi først fikk dem til å komme, syntes jeg det var riktig å dele med andre klubber i Vestfold, sier Jensen, som også selv akter å få noen spilleminutter.

Det var Jensens kontakter i Flensburg, og spesielt med lagets svenske trener Ljubomir Vranjes som åpnet for besøket.

Først kamp, så Besseggen

– Vi har snakket om det ved flere anledninger. Vranjes er glad i natur og å gå i fjellet, og siden de allerede hadde lagt innledningen av samlingen sin til Sverige, var veien kort til oss, forteller Jensen.

Han og Nøtterøy har i tillegg til kampen i Nøtterøyhallen også lagt til rette for et videre opphold på Filefjell og en vandring over Besseggen før laget returnerer til Tyskland neste helg.

– De kommer hit onsdag ettermiddag. Etter kampen inviterer vi til tapas på Brygga, og etter overnatting på Oseberg reiser de videre til Eventyrhyttene på Filefjell. Her er det lagt opp til ulike event- aktiviteter, med blant annet rib-kjøring i Sognefjorden. Oppholdet der oppe inkluderer også en tur over Besseggen fredag, mens resten av helgen er avsatt til sosialt samvær på hyttene sammen med kjærestene. Frank Pedersen kommer også til å delta når spillerne legger ut på turen over, forteller Nøtterøys markedssjef Astrid-Marie Nygård.

– Får vist seg fram

Nå håper både Nygård og Jensen at folk i distriktet kjenner sin besøkelsestid foran selve kampen i kveld.

– Det blir jo en slags showkamp, Men samtidig er det mulighet for våre spillere til å få vist seg fram. Så selv om vi skal ha det moro, ligger det alltid litt alvor på lur i kamper som dette. Spillerne fra Flensburg er jo på treningsleir, så de vil nok vise seg fra sin beste side, de også. Jo, dette er en fin mulighet til å se noen av verdens beste håndballspillere i aksjon, sier Jensen foran besøket.