Nøtterøy Håndball sliter både sportslig og økonomisk i sin første sesong i eliteserien. Men på ett felt har de vist seg helt i norgestoppen: På arrangement.

Elektronisk dreiebok

– Norges Håndballforbund skal bruke oss som en mønsterklubb på arrangement, sier Frank Pedersen, daglig leder i Nøtterøy Håndball.

Håndballforbundet skal utarbeide en arrangementshåndbok for eliteseriekamper. Og Nøtterøy er altså valgt som den klubben som skal vise de andre vei.

– Vi blir ansett som en av de aller beste på arrangement i Norge, og håndballforbundet skal filme hvordan vi arrangerer hjemmekampene våre, sier Pedersen.

Han forteller at videomaterialet skal brukes til å lage en elektronisk dreiebok som andre klubber kan benytte for å lære.

– Dette blir lagt ut på håndballforbundets nettside handball.no, sier Pedersen.

Mer enn bare håndball

Nøtterøy Håndball har de siste sesongene satset mye på å gjøre hjemmekampene til en fest. Også for folk som ikke er genuint opptatt av det håndballfaglige.

– Det skal være noe mer enn bare håndballkampen. Du må oppleve noe mer på arenaen enn du gjør foran TV-en, sier Pedersen.

Det kan se ut som klubben har lyktes. Tilskuersnittet på hjemmekampene er 861. Det er fjerde best i eliteserien. Og det til tross for at poengfangsten hittil har vært mager.

Detaljerte krav

Å arrangere en eliteseriekamp i håndball er ikke bare-bare. Kravene fra håndballforbundet er mange og detaljerte. Nøtterøy Håndball er avhengig av en stor stab for å gjennomføre arrangementene.

– Det er 50–60 frivillige som er i aksjon ved hver hjemmekamp. Alt gjøres på dugnad, sier Pedersen.
Under håndballgallaen for tre uker siden var det hele 80 medhjelpere med stort og smått i Nøtterøyhallen.

Fikk skryt

– Vi har en flott stab med oss, og vi begynner å få sving på arrangementene våre nå, sa arrangementsansvarlig Ragnar Thon etter gallaen.

Etterpå vanket det skryt både fra representanter fra ledelsen i håndballforbundet og fra Region Sør.
Nå vil de altså at resten av Håndball-Norge skal lære av Nøtterøy.