– Skal du låne en sprittusj eller, så dunene kommer bedre fram på bildet?


Trener Geir Erlandsen kan ikke akkurat si at han ser store antydningen til hårvekst hos Simen Fredriksen etter ti dager uten barbering mellom munn og nese.
Simen på sin side, er mer enn godt fornøyd med at han hittil har samlet inn et større beløp på nettsiden Movember.com enn lagkamerat Jonas Rennemo.

– Han leder på barten, jeg på pengene. Og det er tross alt pengene som teller mest. Jeg har ikke den kraftigste veksten, men kjenner at det ikke gjør noe. Bart er ikke veldig kult, presiserer Fredriksen med et lite glimt i øyet.

LES OGSÅ: Dette er Nøtterøys nye lekestue

Inspirert av Myrhol

De to Nøtterøy-profilene lot seg inspirere av landslagsspiller Bjarte Myrhols engasjement i saken. Myrhol har selv nettopp vært gjennom en meget tøff tid, etter at han fikk konstatert testikkelkreft i sommer. Kun to uker etter endt kreftbehandling var den tøffe linjespilleren tilbake med flagget på brystet.

– Da vi så i avisene og på Twitter at han brant for dette, tenkte vi: Hvorfor ikke? En god og viktig sak, samtidig som det er gøy, konkluderer Jonas Rennemo, som i motsetning til sin Movember-bror, kan skryte av å skimte konturene av en litt spinkel hårstripe på overleppen.

SAMLESIDEN: Les flere artikler om Nøtterøy håndball

Passerer tusenlappen

Bartekameratene har i løpet av to knappe uker samlet inn mange hundre kroner. Bakspiller Simen leder, og er overbevist om at han bikker tusenlappen i løpet av denne helgen.

– Jeg er fornøyd med støtten så langt, og har fått beskjed av flere venner og bekjente om at de skal søke meg opp på Movembers side og donere til meg. Så jeg runder garantert tusen kroner før neste uke.
– Det gjelder å legge litt ekstra samvittighetspress på folk. Det er lov når en sak er så viktig som denne, mener Jonas.