For Nøtterøy-treneren blir den svært viktige bortekampen i Mossehallen ekstra spesiell. I fire sesonger var han hovedtrener for Herulf.

– Jeg hadde en veldig fin tid – og opplevde mye positivt de årene jeg var der. Jeg har fortsatt et godt forhold til Herulf, sier Erlandsen.

DIREKTE: Følg kampen direkte her

Måtte rydde opp

Han startet sin trenerkarriere i Østfold-klubben i 2004 – og foretok en omfattende ryddesjau for å få Herulf tilbake på vinnersporet i 2. divisjon.

– Da jeg kom, var Herulf en klubb uten treningskultur og -moral. Jeg byttet ut halve spillergruppa, og satset på folk som ville trene, sier Erlandsen.

LES OGSÅ: – Lær av Nøtterøy!

To år senere ledet han laget til opprykk til 1. divisjon. Siden har Herulf tatt enda et steg, og i fjor endte de på plassen bak seriemester Nøtterøy i 1. divisjon. I år kjemper de i likhet med Nøtterøy for å overleve i sin første sesong i eliteserien.

– Herulf har en fordel i at klubben har en solid og trygg økonomi. De har drevet fornuftig over flere år og lagt seg opp penger, sier Erlandsen.

Uhyre viktig kamp

Følelsene for gamleklubben legger han igjen i garderoben.

– Jeg håper Herulf klarer seg i eliteserien, men ikke på bekostning av oss, ler Erlandsen.

Viktigheten av kampen er han fullstendig klar over. Utfallet kan bety mye når sluttregnskapet skal gjøres opp til våren.
– Jeg vil nesten kalle dette for en «åttepoengskamp», sier Erlandsen for å understreke betydningen.

LES MER: Kronerulling for Nøtterøy

Dårlig følelse

Den skrale kampen mot Follo i Nøtterøyhallen sist søndag er historie. Geir Erlandsen innrømmer nå at han så tapet komme på forhånd.

– Det var dårlig trøkk på treningene i forkant av kampen, og jeg hadde ingen god følelsen inni meg før avkast, sier han.

Det endte da også med en halvveis kollaps – og tap 23–28.
– På mandag tok vi tak i dette, og det har vært veldig bra trøkk på treningene. Sånn sett er jeg veldig godt fornøyd med uken.

Mindre bra er det at reservekeeper Tarjei Hamborg brakk hånden på trening. Som Tønsbergs Blad skrev i går jobber Nøtterøy med en erstatter. En kriseløsning er å ha Johnny Jensen som reservemålvakt.

LES MER: To målvakter - to håndbrudd