Før noen skulle trekke noen forhastede, våryre konklusjoner: Vi snakker om trening. Knallhard trening.

Hver onsdag samles Nøtterøys håndballgutter til bryteøkt med TønsbergKameratenes trener Jimmy Molin. Og brytetreningen minner mye om prinsippet «bryte ned for å bygge opp». Melkesyren kommer så de nyopprykkede eliteseriespillerne stønner av smerte. Men etterpå er følelsen desto bedre.

Del på Facebook

– Det er tungt ja. Veldig annerledes enn treningen vi er vant til, så det kan ikke måles. Det er hat når vi holder på, men nå er det deilig, sier Fredrik Ervik etter endt økt.

Viljetrening

Det fysiske hardkjøret er trening for mer enn fysikken.

– Vi blir tøffere mentalt også. Vi må tåle smerten, og kjøre på litt til selv om det er grisevondt, sier Ervik.
Han får støtte av trener Geir Erlandsen, som fikk ideen gjennom Fredrik Kjølner. Sistnevnte kjørte samme opplegg med FK Tønsbergs treningsgruppe 2 i vinter.

– Det er glimrende trening både for viljen og fysikken. Og jeg tror vi trenger variasjonen, gutta trenger å høre noen andre stemmer enn min hele året, sier Erlandsen.

Unnskylder seg

Jimmy Molin er fullstendig klar over at han ikke står så høyt i kurs mens helvetesøkten pågår. Faktisk i den grad at han tar samtlige i hånda og sier «unnskyld» når de er ferdig.

– Nå hater dere meg, ikke sant?, spør han med et smil, mens håndballgutta ligger strødd.

Svensken forteller bryting ofte brukes som grunntrening i hjemlandet hans.

– Flere eliteserielag i hockey gjør det, og profiler som Peter Forsberg og Carolina Klüft har trent mye bryting, sier han.

Molin tror mye av gevinsten ligger i at øvelsene er annerledes enn spillerne er vant med.

– Vi jobber mye med øvelser som ikke er så statiske som de fort blir i et styrkerom. Det gjør at spillerne også må jobbe mye mer med balansen.

Synliggjør brytingen

Som en representant for individuelle idretter synes han det er gøy å jobbe med lagidrett.

– Det er noe med å se at de utvikles som lag, og med så motiverte spillere som dette her så er jeg sikker på at vi kan forbedre masse frem mot sesongstarten. Dessuten er det en flott måte for oss i brytingen å synliggjøre sporten vår.

Nøtterøy-gutta har i høyeste grad fått øynene opp for den. Men midt i all smerten og makspulsen kan de trøste seg med mottoet Molin fikk av en tidligere trener:

– Det som smaker piss nå, smaker søtt siden.