23-åring åpnet ny kafé og restaurant

EIER: Christina Huynh er klar til å ta imot kunder på Havna Mat.

EIER: Christina Huynh er klar til å ta imot kunder på Havna Mat. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hun er 23 år og er i gang med siste innspurt av universitetsstudier. Likevel har hun rukket å åpne sin første bedrift, og den ligger på Føynlandssenteret.

DEL

Christina Huynh åpnet Havna Mat på Føynland 10. mars. Da Øyene snakket med henne dagen før, var hun veldig spent på hvordan åpningen skulle gå.

– Jeg tenker at dette er en helt unik plass å komme til. Å prøve et helt nytt konsept, er litt skremmende, men jeg har troen på at folk liker et sted som har en variert meny.

Mye erfaring

Huynh har tidligere erfaring fra restaurantbransjen sammen med familien sin. Så det er ikke tilfeldig at hun valgte å starte for seg selv.

– Dette er min første restaurant, men jeg har fått veldig mye støtte fra familien min. Moren min og jeg eier restauranten sammen, men det er jeg som driver med alt papirarbeid. Mamma er den som står for driften av restauranten. Vår første familierestaurant åpnet vi i Kristiansand, og det var den første restauranten der som tilbød sushi. Senere har vi vært i Larvik med Havna Mat og i Stavern der vi drev en fiskebutikk, forteller hun.

Spennende retter

Ifølge Huynh er det alt fra sushi til pizza på menyen.

– På Havna Mat vil vi prøve noe nytt, noen retter fra hjemlandet, Vietnam. Vi har lang erfaring med sushi, i tillegg har vi ønsket å ta med videre vår hjemmelagde fiskesuppe, som våre tidligere kunder har hatt som favoritt, utdyper hun.

LES OGSÅ: (+) Sandy og Andreas åpner ny butikk og kafé - og utvalget blir ganske spesielt

Student på heltid

Hun har valgt å kombinere økonomistudier med bedriften, og hun synes ikke det er noe problem.

– Det hadde blitt litt mye om jeg skulle styre alt selv, derfor har jeg mamma som hjelper meg mens jeg studerer. Jeg er snart ferdig på Universitet i Agder, men foreløpig blir det mye styring av stedet via telefon, sier hun. – Snart kommer jeg hjem for å skrive master og da blir det enklere å kombinere, fortsetter hun.

Store forventninger

Christina Huynh tror at det vil komme alle typer mennesker og turister på sommeren.

– Jeg tror at folk vil like maten vår når de har smakt på den, og da tror jeg vi får flere kunder. Vi satser på å bli værende her på Føynland og Nøtterøy.

Artikkeltags