– Bernhoft kommer solo, og med hans formidlingsevne vil det bli skapt en magisk opplevelse i det intime lokalet, sier Schistad.

Konsertdatoen er satt til fredag 23.januar i Nøtterøy kulturhus.

ANMELDELSE: Norges ukronede soulkonge

– Er en favoritt

25. april i år slapp han sitt tredje studioalbum, «Islander»

– Vi har hatt mange kjente artister hos oss, blant andre Sivert Høyem, Vamp, Lars Winnerbäck, Melissa Horn, og Bob Geldof for å nevne noen, men Bernhoft har vært en favoritt for meg i mange år, også da han spilte i Funky Hot Grits, sier kultursjefen.

Det er tre år siden Bernhoft ga ut sitt forrige album «Solidarity Breaks»

ANMELDELSE: En perfekt konsert

Stor suksess

Albumet har solgt over en kvart million eksemplarer på verdensbasis.

I 2012 mottok han Spellemannprisen for både «Beste mannlige artist» og «Årets Spellemann»,

Bernhoft har de siste årene jobbet iherdig med sin internasjonale karriere. i USA har han deltatt på Ellen DeGeneres Show og CONAN.

Nytt album

Det nye albumet, «Islander» er blant annet inspirert av svensk pop, Stevie Wonder og Sly Stones banebrytende soul og Carole Kings intrikate folkrock, skriver managementet til Bernhoft i en pressemelding.

Innspillingen av albumet har foregått på «gamle måten», uten den tryggheten moderne studioverktøy og teknologi gir, men med en impulsivitet og løshet som gir plata en fyldigere og rikere sonisk tekstur.

– Da jeg skrev «Islander» dukket det opp mange referanser til båter, vann og broer i tekstene. Det var nesten som om jeg sa: «Hei, hopp om bord». Jeg skal ta deg med på en tur og den neste timen vil du forhåpentligvis slippe å tenke på problemer. Det er et sånt album jeg hadde mest lyst til å lage, et album der sangene er oppløftende og som kanskje kan gi lytteren en ny form for håp, sier Bernhoft i pressemeldingen.