Boplikten fjernet på Veierland

Etter tre timer med argumenter for og imot ble det bestemt i kommunestyret at boplikten på Veierland fjernes.

Etter tre timer med argumenter for og imot ble det bestemt i kommunestyret at boplikten på Veierland fjernes. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

NØTTERØY: Da er det avgjort. Boplikten fjernes på Veierland. Det bestemte kommunestyrets flertall på Nøtterøy tirsdag kveld.

DEL

I kveld tirsdag ble det 22 stemmer fra kommunestyret til fjerning av boplikten. 19 stemte for å beholde boplikten og utvide ordningen til å gjelde også nybygde boliger.

Høyres gruppeleder Hans Christian Bøe måtte bruke partipisken på tre av partiets medlemmer i kommunestyret for å få flertall for fjerning av boplikten.

LES OGSÅ: Høyre avgjør bopliktslaget

Måtte følge programmet

Han forklarte at Høyre har gått til valg på at de ikke ønsker boplikt og at medlemmene er forpliktet til å følge partiprogrammet.

Med Høyres 16 stemmer, minus stemmen til Ellen Solberg (H) som fikk fritak fra partipisken fordi hun bor på Veierland, Fremskrittspartiets fem stemmer og Kristelig Folkepartis to, ble det tirsdag kveld flertall for å oppheve boplikten på den bilfrie øya. Bare seks år etter at øyfolket selv sa ja til boplikt i en folkeavstemning.

Arbeiderpartiet, Felleslista Rødt/SV, Venstre og Nøtterøylisten mot bomring ønsket å gjennomføre en ny folkeavstemning, men fikk ikke flertallet med seg på det.

Opposisjonen fikk heller ikke gjennomslag for forslaget om å utvide boplikten til også å inkludere nybygde hus.

Debatt i nesten tre timer

I nærmere tre timer holdt kommunestyrepolitikerne på med argumenter og motargumenter for og imot boplikt.

Etter hvert vrei debatten seg mot å handle mer om datoer og hvem som skjønte hva, visste og ikke visste enn om bopliktens fordeler og ulemper. 

Etter tjue minutter med pizzapause, fortsatte politikerne med å svare på beskyldninger og forsvare tidligere innspill fra talerstolen.

Så ble det et innslag fra elever ved kulturskolen før en ny pause. Deretter gruppemøter før politikerne endelig kunne gå til votering.

LES OGSÅ: Politiinspektør: «Oppfører seg like dustete»

Da var klokken rukket å bli kvart på nitten og kommunestyret startet klokken seksten. 

Debatten kan du lese om i papiravisen onsdag.

LES OGSÅ: Boplikt for fall også på Tjøme

Artikkeltags