– Vi hadde tydeligvis mangelfulle kunnskaper om byråkratiske og politiske prosesser.

Ironien fra Bjørn Kopstad henger tungt i lufta. Han er utpekt talsmannen for den private investorgruppen Bolæren Drift. Og han er bekymret for hva som vil skje på øyperlen utenfor Nøtterøy.

LES OGSÅ: Nytt håp for Østre Bolærne

Gedigent pengesluk

Avgjørelsen betyr at Vestfold fylkeskommune blir sittende med eierskap og driftsansvar i overskuelig tid, betalt av skattebetalerne. Siden fylket overtok eier- og driftsansvaret fra Forsvaret har øya vært et gedigent pengesluk.

– Nei, dette ble ikke slik vi hadde tenkt, sier Kopstad, som betegner den private gruppen som en samling idealistiske privatpersoner og ideelle organisasjoner som ville sikre Østre Bolærne som et ferieparadis.

– Vi var overbeviste om at det ville gå med vårt opplegg.

LES OGSÅ: Vil si fra seg Østre Bolærne

– Er bruddet egentlig et forhandlingsutspill for å få bedre betingelser?

– Nei, gruppen er oppløst.

Ikke heldig

Fylkesordfører Per-Eivind Johansen (H) har fått brevet.

LES OGSÅ: Million-minus for Østre Bolærne

– Nå har vi innkalt referansegruppen for Østre Bolærne til et møte om saken kommende mandag. Gruppen består av representanter for Nøtterøy kommune og fylkeskommunen. Jeg har ennå ikke fått noen grundig informasjon om hva som førte til bruddet i forhandlingene med Bolæren Drift, sier Johansen, som betegner bruddet med Østre Bolæren som uheldig for den framtidige driften av øya.

LES OGSÅ: Dyrere enn hotell på Østre Bolærne

LES OGSÅ: Takker gud for at Smiths venner slapp Bolærne