Gå til sidens hovedinnhold

– Han misforstår

Artikkelen er over 11 år gammel

TØNSBERG: Flere muslimer inn i Kristelig Folkeparti er bra for partiet, mener nøtterøymannen Per Yousef Assidiq, nylig innmeldt i KrF.

– Om Per Yousef Assidiq tror han kan forandre KrF til å bli et religiøst parti, tar han feil, sier Inger Lise Hansen, nestleder i Kristelig Folkeparti.

– Jeg opplever at han har misforstått troskravet. KrF skal fortsatt være et verdiparti bygget på et kristent verdigrunnlag. Det skal ikke være et religiøst parti, sier hun.

Del

 Religiøst eller kristent?

I kjølvannet av debatten om hvorvidt Kristelig Folkepartis tillitsvalgte skal bekjenne seg til den kristne tro eller om «bekjennelsesparagrafen» skal fjernes, har flere fremtredende muslimer ifølge Klassekampen de siste ukene snust på KrF som et mulig parti å utøve politisk virke i.

Over to sider i tirsdagens utgave av avisa tilkjennegir muslimen Per Yousef Assidiq fra Nøtterøy at han meldte seg inn i KrF da han hørte om forslaget om å fjerne «bekjennelsesparagrafen».

- Jeg tror mange muslimer vil vurdere å stemme KrF fordi de på samme måte som kristne ser behovet for et religiøst parti i Norge, sier han til avisen.

LES OGSÅ: Var redd han ville bli utstøtt

Skjerpet religiøs profil

– En muslimsk tilstrømning vil føre til at partiet får en mer skjerpet og sterkere religiøs profil, sier Assidiq og viser til at KrFs hjertesaker harmonerer godt med hva islam står for.

– De verdiene vi står for er veldig like. Det handler om familieverdier, om å sette mennesket i sentrum og om å gå mot den materialistiske utviklingen i samfunnet, sier Assidiq til Klassekampen.

LES OGSÅ: Inger-Lise skaper nye bølger i KrF

Inger Lise Hansen har vært en av pådriverne for å få fjernet troskravet innad i partiet. Først på partiets landsmøte til våren blir saken avgjort.

– Er det ikke bra at praktiserende troende kommer til dere?

– Jo, men muslimer som bekjenner seg til islam er ikke valgbare i vårt parti per i dag. Han ønsker seg et religiøst parti og da er nok ikke KrF rette stedet, sier hun til Tønsbergs Blad.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.